Kako Australke diktiraju ljetne trendove

Kako Australke diktiraju ljetne trendove

Australske blogerice

@harperandharley

U posljednjih nekoliko godina modne blogerice su od modnih entuzijasta koji uživaju u modnim igrama unutar svojeg ormara postale dio elitne ekipe utjecajnih modnih insajdera koji otkrivaju i diktiraju nove trendove. Iako je ulična modna pista njihovo mjesto vladavine, one jednako poput urednika prestižnih modnih časopisa sjede u prvom redu revija poznatih modnih kuća i poput it djevojaka i modnih ikona novog doba izvor su inspiracije mnogim dizajnerima. Među novom utjecajnom blogerskom klikom čije street style kombinacije na stranicama modnih časopisa i portala svakodnevno obilaze svijet, uz chic Parižanke i eklektične Britanke, neočekivano su se istaknule djevojke koje predstavljaju australsku blogersku scenu.

@katewaterhouse7

@katewaterhouse7

Njihovim ormarima vladaju različita modna pravila, a njihov stil ne ograničava očekivana, predvidljiva estetika. Svaka od poznatih australskih blogerica u modni svijet donosi vrlo individualnu i personaliziranu modnu priču ispričanu kroz kreativne kombinacije koje krase njihove popularne blogove. Iako ih ne povezuje neka prepoznatljiva estetika koju bismo nazvali australskom, od minimalistice Sare Donaldson i razigrane Zanite Whittington do ženstvene Kate Waterhouse i kraljice boemskog stila Jessice Stein, australske blogerice povezuje neobična modna situacija. I dok europske i američke blogerice tek planiraju svoje proljetne i ljetne garderobe, Australke su u svojima uživale posljednjih nekoliko mjeseci i sada se, s početkom hladnije sezone polako opraštaju od njih.

@tuulavintage

@tuulavintage

Obzirom da jesen i zima u Europi i Americi, donose proljeće i ljeto u Australiji, Australke su uvijek korak ispred. Nakon što su tijekom rujna i listopada u modnim metropolama diljem svijeta prikazana kolekcije koje su najavljivale proljeće i ljeto od kojeg nas su nas dijele cijela jesen i zima, Australke su viđene trendove skrivene u najnovijim kolekcija nosile se sobom i uskoro prošetale ulicama. Dok vrijeme proljetnih trendova poput trapera, ginghama, prugastih i cvjetnih uzoraka, naglašenog struka i istaknutih ramena, udobnih natikača i otkačenih minijaturnih torba za većinu ljubitelja mode tek dolazi, Australke su svoje favorite davno odabrale i iznosile unutar zanimljivih kombinacija.

@oraclefox

@oraclefox

Ako se, poput mnogih, nalazite u fazi planiranja proljetne i ljetne garderobe koja, uz svježe trendove i brojne novosti, donosi i neodlučnost u što investirati i kako ih, uz komade koji se već nalaze u ormaru, uklopiti u svakodnevne, nosive kombinacije, Instagram profili i popularni blogovi australskih blogerica odlična su početna točka i sjajno mjesto za pronalazak inspiracije. Dok se police naših omiljenih high street dućana tek pune nosivim i pristupačnim varijantama proljetnih trendova, Australke su u posljednjih nekoliko mjeseci već predvidjele i pokazale kako ih nositi.

@harperandharley

@harperandharley

Otvorena leđa i istaknuta ramena, statement rukavi i zlatni ringovi, cipele s kitten petom i udobne natikače svoje su mjesto već pronašle u njihovim garderobama. Dok je Sara iza bloga Harper & Harley najnoviji trend dekonstruiranih komada uklopila u svoju minimalističku monokromnu garderobu, Jessica Stein proljeće i ljeto provela je u lepršavim haljinama cvjetnog uzorka koje će u svom ormaru poželjeti svaka ljubiteljica opuštenog, boemskog stila, a Kate Waterhouse nosila je ženstvene komade i uvjerila nas kako će se vladavina klasične crvene i puderastih tonova ružičaste boje nastaviti i za toplih dana. Zanita je još jednom pokazala kako trendove nositi unutar istovremeno ležernog i eklektičnog model-off-duty stila, a Amanda Shadford i proteklih je mjeseci ostala vjerna svom stilu  trendove nosila upakirane u luksuzne dizajnerske komade.

@oraclefox

@oraclefox

Dok se Australke okreću prema novoj sezoni i istraživanju trendova koji su tek prije nekoliko tjedana prikazani unutar kolekcija na tjednima mode u Londonu, New Yorku, Milanu i Parizu, vi se u planiranju nove modne sezone okrenite blogerici čiji vam je stil najbliži i najviše odgovara vašoj estetici, posjetite arhivu njezinog bloga i Instagram profila i inspirirajte se njezinim besprijekornim stilom.

@oraclefox

@oraclefox

@tuulavintage

@tuulavintage

@zanitazanita

@zanitazanita

@harperandharley

@harperandharley

@katewaterhouse7

@katewaterhouse7

@tuulavintage

@tuulavintage

@zanitazanita

@zanitazanita

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori