Divna nova kolekcija poznatog sarajevskog dua

Divna nova kolekcija poznatog
sarajevskog dua

kaftan14

Kaftan studio, poznati modni studio iz Sarajeva koji je zaslužan za brojna pamtljiva red carpet izdanja bosanskohercegovačkih zvijezda i čije kreacije kroče filmskim crvenim tepisima od Sarajeva pa sve do Cannesa, predstavio je ovih dana svoju novu modnu kampanju.

Njegove osnivačice, sestre dizajnerice Nermina Hodžić i Emina Hodžic Adilović prije 5 godina osnovale su svoj studio u samom centru Sarajeva, a iza njih su danas brojne kolekcije, haute couture komadi, svečane haljine, ali i neke veoma zanimljive umjetničke suradnje, te kostimografije za kazališne predstave i filmove.

kaftan2

Kolekcija za proljeće/ljeto 2016., koju predstavljaju na službenim vizualima fotografa Edvina Kalića, koloristički je inspirirana pejzažima francuskog impresionista Claudea Moneta, a transparentne dizajnerske forme obogaćene su razigranim ručno rađenim detaljima i cvjetnim uzorcima. Silueta ove sezone je lagana, konkretna i posjeduje prepoznatljivu senzualnu profinjenost i eleganciju. Specijalnost kolekcije su i ručno rađene vjenčanice, koje su omiljene među mladenkama.

kaftan12

KAFTAN11

kaftan13

kaftan15

kaftan10

kaftan8

kaftan7

kaftan9

kaftan6

kaftan5

kaftan4

kaftan3

Foto: Edvin Kalić

Učitati još
Zatvori