Journal Man: Povratak havajske košulje

Journal Man: Povratak havajske košulje

LOS ANGELES - APRIL 1964: Rock and roll singer and actor Elvis Presley in a movie still with a woman on the set of 'Blue Hawaii' at Paramount Pictures in April of 1961 in Los Angeles, California. (Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images)

Tridesetih godina prošlog stoljeća je Ellery Chun, kineski trgovac u Waikikiju, odlučio spojiti ostatke materijala za kimono u jednu šarenu košulju – tako je nastala havajska košulja koja je instantno postala pravi modni hit. Šarene košulje, skoro uvijek s tropskim motivima voća i cvijeće, a nerijetko i sa stripovskim prikazima karakterističnih tropskih sportskih radnji kao što je surfanje od tada svako malo se vraćaju u modu. Zapravo, nikada nisu potpuno niti nestale.

Posebno je postala popularna 60-ih godina prošlog stoljeća kada ju je popularizirao Elvis, a s porastom trenda vintage i retro kulture havajska ili bolje rečeno aloha košulja doživljava svoj novi veliki povratak. U nastavku, u galeriji donosimo nekoliko komada koje možete naći u ponudi high street dućana u Hrvatskoj, a neki modeli iznenađuju i s novom, čak minimalističkom interpretacijom.

GALERIJA:

T.R.

Foto: Stradivarius, Mango, Pull & Bear, Top Man

Učitati još
Zatvori