Portugalski brend balerinki koji osvaja svijet

josefinas portugal3

Gotovo da i ne postoji klasičnija cipela od balerinke, čiju je sudbinu još davnih dana odredila holivudska glumica Audrey Hepburn i učinila ovaj stil neizostavnim u skoro svakom ženskom ormaru. Skoro, jer neke žene svoj svakodnevni život ipak ne mogu zamisliti u balerinkama, no one koje vole i cijene njihov dizajn i udobnost koju pružaju, također cijene brendove koji i u moderno doba proizvode one najklasičnije, zanatski konstruirane i kvalitetne balerinke.

josefinas portugal7

Jedan od njih svoju je bazu podignuo u Portugalu i nazvao se Josefinas. Iza ovog šarmantnog imena stoji dizajnerica Filipa Júlio, koja ni u doba najveće ekonomske krize u zemlji nije prestala sanjati i okrenula se onome što u Portugalu nikada nije umrlo – rukotvorstvu. Brend Josefinas osnovala je 2013. godine i započela je proizvoditi ručno rađene balerinke inspirirane njenom ljubavi prema baletu. Danas njene klijentice hvale materijale od kojih su cipele izrađene, kao i vrijedne majstorske ruke koje su ih kreirale, a iako je u međuvremenu Filipa dodala i neke nove, trendi stilove u svoju kolekciju cipela, žene su najvjernije upravo onom modelu s kojim je započela – balerinkama.

josefinas portugal2

One su vrlo klasičnog dizajna i dolaze u različitim varijantama; od onih jednobojnih izrađenih od brušene ili lak kože, preko modela s printom, pa sve do specijalno vezenih balerinki iz limitiranih kolekcija. Filipa Júlio povjerenje je s njima već dobila kod najvećih trendseterica svijeta, pa se od svojih ‘jozefina’ ne odvajaju Leandra Medine, Carin Olsson, Chiara Ferragni, Kristina Bazan, kao i poznata američka novinarka i aktivistica Gloria Steinem. Što je novo u Josefinas svijetu za ovu sezonu, provjerite na službenom webu.

josefinas portugal

josefinas portugal8

josefinas portugal9

josefinas portugal6

Foto: Josefinas Portugal Facebook, Instagram

0