Legendarna Jane Birkin ponovno je stala pred objektiv

Jane Birkin

Trend kampanja u kojima se pojavljuju legende modelinga i zvijezde svijeta showbiza koje su vladale scenom u prijašnjim desetljećima, posljednjih je sezona u punom zamahu. Nakon što su zaštitna lica Balmaina za ovo proljeće bili supermodeli 90-ih, a u kampanjama Dolce & Gabbane i Marca Jacobsa pojavljivanje ostvarile Sophia Loren i Bette Middler, Hedi Slimane zaokružio je proljetnu sezonu odličnom novom kampanjom za Saint Laurent i svojom najnovijom muzom – ikonom 60-ih Jane Birkin.

birkin

Legendarna francuska manekenka, glumica, aktivistica i dama u čiju je čast nazvana najpoznatija Hermesova Birkin torba, pojavljuje se na dva crno-bijela vizuala dizajnera Hedija Slimanea, koji ju je fotografirao za kampanju Saint Laurentovog Le Smokinga, ikoničnog odjevnog komada predstavljenog daleke 1966. kao dio Yves Saint Laurentove Pop Art kolekcije.

birkin2

U isto je vrijeme Jane gradila svoj put do vrhunca popularnosti, stoga je izbor ove vječne modne heroine za reklamu kultnog YSL smoking odijela bio idealan. 69-godišnja Francuskinja u ovoj je ulozi naslijedila prijašnje dizajnerove muze Joni Mitchell, Marianne Faithful i Kim Gordon, a vizuali snimljeni u sjedištu Saint Laurenta u Parizu predstavili su Jane u jednom novom svijetlu, ali i pokazali kako i danas, kada je dostojanstveno ostarila, pred objektivom kamere ima neospornu karizmu.

Foto: Guliver/Getty Images, Saint Laurent

0