Capsule ljetna kolekcija dizajnerice Ivane Omazić za Adrian

Jedna od najuspješnijih hrvatskih dizajnerica, Ivana Omazić, lansirala je niz capsule kolekcija svojeg modnog brenda Adrian, po prvi put predstavljenog prošle godine. Eksperimentirajući s ručnim bojanjem, svaku od njih učinila je jedinstvenom.

Adrian-Ivana-Omazic-Lookbook-1

Pri stvaranju je slijedila svoj modni credo na kojem je Adrian nastao, a to je sofisticirani suvremeni dizajn po što pristupačnijim cijenama, a i ova Adrian kolekcija proizvedena je u Hrvatskoj.

Za razliku od klasičnije prve kolekcije, u kolekciji za proljeće-ljeto 2015. dizajnerica je eksperimentirala i u oblicima. Izuzetnu pažnju posvetila je kroju i, prije svega, nosivosti, no bez odustajanja od kreativnog zaokreta u konstrukciji. Osim već poznatog pamučnog muslina, korištene su dvije vrste prirodnih materijala tankih niti – lagani pamučni jersey i teža felpa; u crnoj, bijeloj i posebno razvijenoj ponoćno plavoj boji.

Adrian-Ivana-Omazic-Lookbook-3

Adrian nastavlja njegovati i pristup ručnom radu te je zato zadržana, u prethodnoj kolekciji iznimno prihvaćena i zabavna, wood-block tehnika ukrašavanja tkanina. Takvim ručnim žiganjem, kojim se na odjeću utiskuju raznoliki motivi u uvijek novim kompozicijama, nastaju  Adrian komadi.

Adrian-Ivana-Omazic-Lookbook-4

Adrian-Ivana-Omazic-Lookbook-5

Adrian-Ivana-Omazic-Lookbook-2

Adrian Ivana Omazić možete pronaći u Zagrebu (Nicolas Concept Store, Vlaška 8 i Croatian Design Superstore, Martićeva 4), u Dubrovniku (Croatian Designers Room, Ulica od Puča 11), u Splitu (ID Concept Store, Bana Jelačića 3), na Malom Lošinju (Bellevue Butique Hotel Bellevue, Čikat 9), u Poreču (Sole Luna, Eufrazijeva 45) i u Puli (Komo design store, Istarska 22).

0