Proljetna kolekcija brenda Ivane Omazić

Proljetna kolekcija brenda Ivane Omazić

IO Ivana Omazić proljeće/ljeto 2017. kolekcija

Naša poznata dizajnerica Ivana Omazić, koja je prije nekoliko sezona pokrenula novi modni brend IO Ivana Omazić i odmah oko svog dizajna instantno okupila zainteresiranu modnu publiku, za sezonu proljeće/ljeto 2017. pripremila je novu kolekciju.

U njoj donosi pregršt boja, ručno oslikane printeve, ergonomski promišljenu konstrukciju odjeće i novu tehniku – vez paillettama. Ova kolekcija, inspirirana slobodom dječje igre, prošarana je veselim kombinacijama boja koje su na odjeći poredane nasumično iz palete duginog spektra.

IO Ivana Omazić proljeće/ljeto 2017. kolekcija2

Ručno oslikavanje odjeće ponovljeno je i ovdje, a ovog puta donosi motive ptica od kojih svaki nosi simboličko značenje, dok duhovitim natpisima dizajnerica upućuje i neke ironične, filozofske poruke.

Oslikani motivi su u odnosu prema odjeći i tijelu, bilo da tijelo obgrljuju ili ističu neki od konstrukcijskih aspekata odjeće. Tehnika veza paillettama dodaje novu perspektivu karakterističnu za slow fashion pristup dizajnerice – raspršenu u višebojnom duginom prasku ili monokromatsku koja stvara kontrastnu formu i dizajn.

IO Ivana Omazić proljeće/ljeto 2017. kolekcija3

Konstrukcija odjevnih predmeta u izvornom je IO duhu, ergonomična i laskava različitim tipovima tijela s naglašenim fokusom na formu, detalje i završnu doradu. Transparentni materijali i izrezi u odjeći osiguravaju komunikaciju odjeće i tijela, a ergonomska forma rezultat je eksperimenta s prirodnim i neprirodnim položajima tijela. Nova IO Ivana Omazić kolekcija u veljači postaje dostupna na web adresi i u web shopu brenda.

IO Ivana Omazić proljeće/ljeto 2017. kolekcija4

IO Ivana Omazić proljeće/ljeto 2017. kolekcija5

IO Ivana Omazić proljeće/ljeto 2017. kolekcija6

IO Ivana Omazić proljeće/ljeto 2017. kolekcija7

Foto: Marijana Omazić Hržić

Učitati još
Zatvori