Instagram posvećen filmskim divama

Instagram posvećen filmskim divama

Roman Holiday

Roman Holiday

Svoju ljubav prema filmu i modi mlada Annelies van Overbeek kroz umjetnost fotografije i moć transformacije pretvorila je u popularan Instagram profil. Iako je početak njezinog Instagram profila iza imena @BewitchedQuills jednak Instagram profilima mnogih tinejdžera, ubrzo on se pretvorio u neobičan vremenski stroj kroz koji je Annelies, uz pomoć šminke, frizura i igre svjetla, oživjela neke od najpoznatijih filmskih diva.

Gone with the Wind

Gone with the Wind

Od prkosne Scarlett O’Hara iz filma Gone with the Wind i njezine podignute obrve, nježne i predivne Daisy Buchanan iz filma The Great Gatsby koja je utjelovljenje djevojke iz dvadesetih do Veronice Lodge i Hedy Lamarr, poznatih brineta iz svijeta stripa i filma, iz tjedna u tjedan na svom Instagram profilu, koji se sada krije iza imena @anneliesvanovebeek, uspješno rekreira izgled, stil i mimiku poznatih diva i duh nekih prošlih vremena. Ipak, jedna transformacija istaknula se unutar mnogih.

The Great Gatsby

The Great Gatsby

Zbog njezine bijede puti, tamne kose i velikih očiju, nježnih crta lica i elegancije kojom zrači, nakon što je skratila kosu prije nekoliko godina, mnogi su je počeli uspoređivati s jednom od najpoznatijih glumica starog Hollywooda, Audrey Hepburn. Upravo je Audrey bila razlog zbog kojeg je Annelies istražila svijet iza naziva “silver screen” i poigrala se svojom šminkom kao paletom boja i svojim licem kao praznim platnom kako bi na njemu iscrtala svoje omiljene heroine. Rekreacije Holly Golightly i princeze Ann iz filmova Breakfast at Tiffany’s i Roman Holiday, zasigurno najpoznatijih uloga Audrey Hepburn, njezine su najuspješnije transformacije koje su oduševile mnoge i Annelies donijele više od 200 tisuća sljedbenika.

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn

Osim filmskih diva, na Instagram profilu @anneliesvanoverbeek Annelies se transformirala u jednako prepoznatljiva lica iz svijeta umjetnosti, povijesti i crtanog filma poput Jane Eyre, Anne Boleyn i Djevojke s bisernom naušnicom. Naše omiljene transformacije pogledajte u nastavku, a ostatak impresivnih rekreacija i trikove iz njezinih transformacija možete pronaći na spomenutom Instagram profilu i njezinom novom YouTube kanalu.

Veronica Lodge

Veronica Lodge

Hedy Lamarr

Hedy Lamarr

Breakfast at Tiffany's

Breakfast at Tiffany’s

Jane Eyre

Jane Eyre

Gone with the Wind

Gone with the Wind

Harry Potter

Harry Potter

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori