Kad je vjenčanica haljina za zauvijek: Hrvatski dizajn koji će osvojiti moderne mladenke
Kad je vjenčanica haljina za zauvijek: Hrvatski dizajn koji će osvojiti moderne mladenke

Kad je vjenčanica haljina za zauvijek: Hrvatski dizajn koji će osvojiti moderne mladenke

“Naravno da svi želimo onaj ‘wow’ efekt kada odjenemo vjenčanicu, ali ja želim vidjeti taj efekt ne samo zbog haljine nego i zbog žene. Nije poanta da haljina oduzme svu pažnju, već žena koja ju nosi.”, opisuje Igrajna svoj novi brend, jednostavnog imena Igrajna. Nakon što je njen Iggy prošle godine navršio deset godina, Igrajna je 2023. odlučila posvetiti – vjenčanicama.

No, iza ove priče krije se više od modne kampanje ili novih wedding trendova. Igrajna Vargek u modnom je biznisu već petnaest godina i naša publika je jako dobro upoznata s njenim prepoznatljivim stilom kao i brendom Iggy. Dizajn koji spaja nosivost i unikatnost u jednom, u komadima koji se uistinu mogu kombinirati tisuću puta i na tisuću načina, obožavaju žene koje vole u svom ormaru imati drugačije, ali istovremeno vječne komade.

Modern Bride by Igrajna

”Od kada sam u modnom biznisu slušam od raznih žena kako za vjenčanje žele nešto jednostavnije, modernije, pristupačnije i na kraju krajeva, nešto što će moći nositi i kasnije. Zato već neko vrijeme razmišljam kako na našoj sceni nedostaje upravo takav brend, ali i iskustvo koje je nešto ležernijeg pristupa.” govori Igrajna. I uistinu, Hrvatska je zemlja koja ne vrvi samo klasičnim glamuroznim lokacijama već i onima koje su egzotične, na otvorenom ili u party ambijentu, pa se tako puno budućih mladenki želi taj dan jednostavno dobro zabaviti i osjećati opušteno u onome što nosi, osobito u nadolazećim ljetnim mjesecima.

Potraga za vjenčanicom može biti poprilično iscrpno iskustvo, osobito za modelom nešto jednostavnijeg kroja, što znaju žene koje su to iskustvo prošle. Često završi i online narudžbama ili putovanjima izvan Hrvatske u potrazi za tom ‘savršenom haljinom’. Igrajna je upravo takvim klijenticama već znala izlaziti ususret. ‘‘S mnogim sam prijateljicama u proteklih nekoliko godina putovala po Europi u potrazi za idealnom minimalističkom haljinom. Iz tog razloga odlučila sam malo približiti inozemne trendove za urbane mladenke.”

Vjenčanica koju ćete zaista nositi kasnije

Iako se na prvu čini da je jednostavni kroj lakši za izvesti, upravo takav tip haljine zahtjeva puno više pažnje oko detalja, kao i iskustvo izrade. Na najjednostavnijim haljinama se vidi preciznost krojenja i šivanja, finoća materijala i cjelokupna kvaliteta jer te haljine ne trpe niti jednu grešku. Osim toga, ljepota ovih krojeva je u tome što ćete se u njima osjećati nesputano, moći ćete sjediti ili plesati bez da ćete morati paziti na haljinu i je li se primjerice naborala. A svi ‘Igrajna’ modeli kasnije mogu biti savršene party haljine i haljine za svečane prigode ili sve prigode u kojima se želite osjećati posebno, možda i bez nekog posebnog razloga.

“Voljela bih vratiti tradiciju kupovine vjenčanih haljina, iako razumijem praktičnost najma. Da si žena može priuštiti kupnju haljine koja kasnije neće stajati u ormaru i čekati unuke nego će se nositi. Ne postoji ništa ljepše od žene koja sjaji zbog samopouzdanja. Upravo to želim postići s ‘Igrajna’ komadima.”

Unikatni modeli

Brend Igrajna zasad neće imati sezonske kolekcije već će se uz ove modele stalno izrađivati novi. Osim unikatnih haljina koje će se moći odmah kupiti, sve ostale haljine se izrađuju po mjeri. Mogu se vidjeti i isprobati isključivo po dogovoru, u Iggy showroomu, u Vlaškoj 115.

Osim toga, možete zatražiti i uslugu wedding stylinga ako vam je potrebna pomoć pri odabiru ostalih detalja na dan vašeg vjenčanja – cipela, nakita, cvijeća, frizure i make-upa. Također, uskoro će biti uvedena i ‘last minute’ opcija, pa ćete uz nadoplatu haljinu po mjeri moći dobiti u rekordnom roku.

”Brend je uz to i potpuno sustainable jer je svaki komad napravljen ručno u Zagrebu te se iskorištava i najmanji komadić materijala da se minimalizira otpad. Nakon vjenčanja haljine se mogu prekrojiti, pobojati ili jednostavno drugačije stilizirati. Želja mi je da baš svaka žena pronađe haljinu u koju će se zaljubiti, a vjerujem da će to biti žene koje su samosvjesne, hrabre i ponosne na sebe i svoje tijelo. Koje razumiju da fokus ne bi trebao biti na haljini već na njima samima i koje se ne boje kršiti tradicionalna pravila vjenčanja na jedan cool i elegantan način.”

Za više informacija zapratite Instagram profil @igrajna.modern.bride i službenu web stranicu www.igrajna.hr.

Učitati još
Zatvori