High street brend za kojim su svi trenutno ludi

High street brend za kojim su
svi trenutno ludi

Živimo u vremenu high street brendova i njihovim smo proizvodima svakodnevno okruženi. Najpoznatija imena brze mode u Hrvatskoj imaju svoje trgovine, a osim u njima, stekli smo naviku kupovati i izvan Hrvatske. Na putovanjima se upoznajemo s nekim novim high street brendovima, no putem interneta je to zapravo mnogo lakše. Sada nas tek nekoliko klikova mišem dijeli od otkrića neke nove trgovine ili brenda za koji nismo znali i koji možda baš odgovara našem modnom senzibilitetu.

New Look je (ponovno) hit

Upravo takvo ‘otkriće’, za brojne svjetske medije ovih je dana britanski New Look, koji onima bolje upućenima zapravo i nije prevelika novost. Mnogi će se prisjetiti da je New Look poslovao i u Hrvatskoj, s trgovinama u Zagrebu i Osijeku, no od povlačenja s tržišta publika je na njega uglavnom zaboravila. U međuvremenu je brend nastavio nizati solidne kolekcije odjeće i modnih dodataka, a ako još niste, možda je vrijeme da zavirite u njegov web shop, jer New Look dostavlja i u Hrvatsku.

Posljednjih tjedana odjeća i modni dodaci s New Looka sve više dolaze u fokus modnih medija, pa čak i onih renomiranih, i njegovi se proizvodi sve češće stavljaju uz bok onima s mnogo poznatijim imenom. Zanimljivo je da brend postoji još od 1969. godine, kada je svoju povijest počeo pisati s jednim jedinim dućanom u Velikoj Britaniji. Od tada, New Look je postao jedan od vodećih lanaca trgovina brze mode. I to s 592 prodajna mjesta u Velikoj Britaniji i preko 280 njih u Europi, Kini i Aziji. Hrvatskih New Look trgovina možda više nema, no domaće kupce New Look je ‘pokrio’ strategijom dostave u 120 zemalja svijeta.

Moć društvenih mreža

Poticaj za još veću prisutnost i zapravo vidljivost među modnom publikom, brendu su dale, naravno, društvene mreže. Ondje New Look broji više od 5 milijuna pratitelja. Do izražaja je došao i zbog suradnji s blogericama, koje se redovito fotografiraju u New Look odjeći i modnim dodacima. Strategija je to koju su prigrlili mnogi brendovi, shvativši kako će najbolje prodavati robu, ako ju pokažu na ‘stvarnim’ ljudima. Od lookbookova i kampanja, za prodajne se rezultate tako mnogo korisnijim pokazao Instagram, koji New Look robu kroz kombinacije blogerica i digital influencera prodaje skoro pa preko ekrana.

Budući da je ponovno došlo vrijeme popularnosti New Looka, u nastavku smo izdvojili nekoliko komada iz aktualne ponude brenda. Vrijedi za kraj istaknuti kako ćete u ovom web shopu pronaći razne kolekcije: Curves and Plus Size, Petite, Tall, Maternity i mnoge druge. Sve ih istražite ovdje.

New Look

New Look2

New Look6

New Look7

New Look11

new look13

New Look8

new look15

Učitati još
Zatvori