Glitter čizme

Ljeto je još bilo u punom jeku kada je Zara krajem srpnja izbacila prve komade iz jesenske kolekcije. Srebrne čizme svjetlucavog materijala rasprodale su se u samo nekoliko sati, u svim veličinama. Već je tada bilo jasno da je jedan od jesenskih i zimskih trendova rođen i da će očaranost čizmama posutima glitterom potrajati.

Glitter čizme

@holliecampen

Jesen je u ponudu luksuznih i high street brendova donijela šarenoliku paletu glitter čizama.  Police su tako ispunili modeli različitih visina, od gležnjača do onih iznad koljena, i različitih boja, od najpopularnije srebrne do ludih modela s različitim uzorcima izvedenima u glitteru.

Na prvu, ostavljaju dojam savršenih čizama za večernje prilike, posebno kada one uključuju plesni podij i vraćanje u zlatne dane disca. Ipak, jednostavne casual kombinacije će ih obožavati. U klasičnim monokromnim kombinacijama ponašat će se poput jarkog ruža i instantno dati živost cijelom looku, osobito ako odaberete glitter model u jednako jarkoj crvenoj ili ružičastoj boji.

Najpopularniji srebrni model u svijetu glitter čizama možemo nazvati onim neutralnim parom idealnim za dnevne kombinacije. Iako daleko od svake tipične neutralnosti, srebrne glitter čizme su te koje će se lako slagati s najrazličitijim kombinacijama, osobito ležernim koje uključuju bazične komade poput bijele majice i trapera, pletivo ili kaput u boji devine dlake.

Ako su u svijetu glitter čizama srebrne neutralni par, modeli do koljena i oni iznad zasigurno su zaslužili titulu statement komada koji će zahtjevati opreznije, ali i hrabrije kombiniranje, osobito kad je riječ o dnevnim kombinacijama u koje one unose neobično velike količine šljokica. Military jakna ili slični komadi iz muškog ormara primirit će njihov sjaj i dati im mjesto u dnevnoj zimskoj garderobi.

Za suptilni namig ovom tjednu odaberite modele kod kojih šljokice ne prekrivaju cijelu čizmu ili one u crnoj boji. U trenutnoj ponudi možete naći one s glitter block petom poput onih iz ponude brenda & other Stories ili s glitter detaljima poput Valentino modela ukrašenih glitter zvijezdama.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram, &otherstories, Asos, Boohoo, Saint Laurant

0