Gingham: klasik među uzorcima

Gingham: klasik među uzorcima

Gingham uzorak

Mango

Unutar trendova koji će obilježiti nadolazeće proljeće i ljeto istaknuo se povratak klasika iz svijeta uzoraka. Satkan od kombinacije bijelih i obojenih pruga koje se sijeku pod pravim kutem i tvore istovremeno geometrijski pravilan i dinamičan karirani uzorak, gingham je kroz desetljeća zadržao svoje mjesto unutar vječnih trendova i osigurao status obožavanog klasika. U svom prepoznatljivom crno-bijelom izdanju, ali i u novim kombinacijama kvadratnih polja bijele i jarke narančaste, ružičaste, zelene ili plave boje, gingham uzorak na modnim je pistama ukrasio neke nove krojeve i modele i još jednom postao miljenik modnih insajdera. Ipak, svaki novi komad obojen gingham uzorkom u nama će probuditi sjećanje na jedan dio njegove bogate povijesti.

Gingham uzorak

@wethepeoplestyle

Pogled na pravilno raspoređene kockice unutar kariranog gingham uzorka u mnogima će, osim sjećanja na gingham stvari koje su ne nekad nalazile unutar naših ormara, probuditi sjećanje na filmove u kojima je ovaj vizualno istovremeno jednostavan za kombiniranje i fotogeničan uzorak poprimio različite uloge i krasio najrazličitije komade. Dok će mnogi prvo pomisliti na klasičnu filmsku piknik scenu koju nezaobilazno krase gingham deka i pletena košara s gingham krpom, Čarobnjak iz Oza filmski je klasik u kojem je gingham u bijeloj i plavoj boji dio ikoničnog kostima Judy Garland u ulozi Dorothy.

Gingham uzorak

The Wizard of Oz

Nakon Čarobnjaka iz Oza, western filmovi gingham su pretvorili u nezaobilazni uzorak unutar gotovo svake western garderobe u obliku klasične gingham košulje, koja je osim u westernu, veliku popularnost doživjela i unutar ulične mode. Pedesete i šezdesete za ovaj su klasik donijele veliki preokret. Nakon jednostavnosti i klasičnog amaricana stila, gingham je sada krasio ženstvene siluete raskošnih suknji i haljina koje su prizivale duh francuske rivijere. Novo ruho gingham uzorka savršeno je nosila it djevojka francuske kinematografije Brigitte Bardot čiji je kostim iz filma Voulez-vous danser avec moi? jedan od prepoznatljivih klasika upisanih u povijest filmske kostimografije i mode općenito.

Gingham uzorak

Voulez-vous danser avec moi

Prošle jeseni gingham je ponovno zavladao modnim pistama. U kolekcijama za sezonu proljeće/ljeto 2017. u koju smo polako zakoračili, poznati dizajneri u ginghamu su pronašli savršeno kolorističko rješenje za sve od košulje i retro hlača visokog struka do raskošnih večernjih haljina i modnih dodataka. Dok su modne kuće Carolina Herrera i Dolce & Gabbana svojim gingham kreacijama prizvale duh slavnog kostima Brigitte Bardot u raskošnim i voluminoznim siluetama, House of Holland zadržala je retro duh i dala mu urbano lice.

Gingham uzorak

@houseofherrera

Jednako poput kolekcija prestižnih modnih kuća, prve proljetne kolekcije high street dućana ispunjene su komadima koji ovaj karirani klasik spajaju s nosivim, trendi siluetama poput topova koji otkrivaju ramena i leđa, svestranim haljinama i suknjom koju osim gingham uzorka krase nezaobilazni volani. Poznate trendseterice brzo su prigrlile ovaj novi trend koji je u njihove garderobe unio stari klasik. Gingham suknja s volanima i prije službenog početka sezone, postala je jednim od najpopularnijih komada u ormarima modnih blogerica koja su svoja različita modna rješenja ponudila na popularnom Instagramu.

Gingham uzorak

@andyheart

Vrijeme ginghama čini se tek i ponovno dolazi, a mi vam u iščekivanja novih komada u nastavku donosimo one najbolje iz trenutne high street ponude.

BERSHKA

Gingham uzorak

Bershka

Gingham uzorak

Bershka

MANGO

Gingham uzorak

Mango

NEED SUPPLY CO.

Gingham uzorak

Farrow (Need Supply Co.)

PULL & BEAR

Gingham uzorak

Pull & Bear

Gingham uzorak

Pull & Bear

STRADIVARIUS

Gingham uzorak

Stradivarius

Gingham uzorak

Stradivarius

TOPSHOP

Gingham uzorak

Topshop

Gingham uzorak

Topshop

Gingham uzorak

Topshop

Gingham uzorak

Topshop

Gingham uzorak

Topshop

Učitati još
Zatvori