Genijalne adidas Superstar s metalnom kapicom

Otkad se sportski stil sa svojim glavnim komadom – tenisicama – pojavio u street style kronikama, brend adidas definitivno je zaposjeo modni tron sa svojim modelima tenisica. Među vladajućim su Originals modeli, Stan Smith i Superstar koje su popularizirale brojne zvijezde i modni insajderi, kako kroz različite suradnje, tako i kroz blogove gdje su adidas tenisice bile jedan od najčešće viđenih motiva.

Nakon uspjeha Stan Smith tenisica koji je neočekivano požnjeo na Tjednima mode 2014. godine, adidas je polako počeo ‘gurati’ i Superstar model koji su do tada nosili samo okorjeli ljubitelji hip-hop kulture. Tako su kroz ekstenzivne i različite suradnje s Pharrellom Williamsom oživjele i ove tenisice, gotovo 15 godina nakon što smo ih zauvijek ostavili u prošlosti. I jače su nego ikad što dokazuju brojne kapsulne i limitirane kolekcije koje na kapaljku stižu u trgovine i za koje se ljubitelji ovog trenda doslovno otimaju.

Ona koju smo zamijetili i koja se posebno ističe je adidas Superstar 80s Metal Toe, originalnog kalupa od brušene kože sa zaštitne adidas tri trake u istoj boji, ali s metalnom kapicom što tenisicama daje poseban i upečatljiv ‘twist’. Prošlogodišnja kolekcija, još uvijek dostupna, uključivala je model s uzorkom zmijske kože i tamnosivom kapicom kakav smo mogli vidjeti na srpskoj blogerici Vanji Milićević.

Kolekcija za 2016. godinu uključuje jednobojne modele od brušene kože u crnoj i bež boji s tamnosivom metalnom kapicom i onom u nijansi ružičastog zlata. Među prvima ih je obula njemačka blogerica @fashiioncarpet koja ih nosi na jednostavne casual kombinacije kao što su skinny jeans i parka, a tenisice uistinu podižu cjelokupni dojam. Može ih se kupiti na adidas webshopu, po cijeni od 120$ – ovo je model s kojim ćete se definitivno istaknuti u masi.

Foto: adidas, Instagram

1