FREYWILLE svileni detalji u nježnom zagrljaju baleta

FREYWILLE svileni detalji u
nježnom zagrljaju baleta

freywille-2

Hrvatsko narodno kazalište i austrijski brend FREYWILLE pridružili su se kreativnim projektom proslavi obilježavanja godine prijateljstva Republike Austrije i Republike Hrvatske. U Zagrebu je 14.listopada 1895.godine svečano otvoreno monumentalno kazalište u neobaroknome stilu koje su projektirali bečki arhitekti Ferdinand Fellner i Hermann Helmer, a 18.listopada se diljem Hrvatske i svijeta slavi Dan kravate. Sinergijom ovih povijesnih činjenica u prostorijama HNK-a snimljen je mini-editorijal  posvećen ljubavi.

freywille-3

U suvremenoj reinterpretaciji ljubavne priče potekle iz tradicije hrvatskog naroda prema kojoj su  djevojke svojim zaručnicima-vojnicima  vezivale oko vrata crveni rubac, odlično su se snašli baletni prvaci te bračni par Iva Vitić Gamiero i Guilherme Gameiro Alves. U romantičnim prizorima nadahnutim nježnim dodirom i zagrljajem svile, predstavili su raskošne FREYWILLE marame i kravate autentičnog umjetničkog kolorita.

freywille-4

Osebujne i divne svilene kompozicije, stvaraju se u bečkom ateljeu  po dvije godine. U tom složenom procesu  potrebni su mjeseci strpljivog ručnog  rada uz potpunu posvećenost detaljima kako bi se prve skice izrađene  gvaš tehnikom  pretvorile u  prava svilena umjetnička platna .  Poetskog kolorita  i bogato ukrašene zanosnim motivima, FREYWILLE marame i kravate odraz su inspiracije  najljepšim ljudskim emocijama te remek-djelima velikana slikarstva.

freywille-6

Do kraja listopada odabrane marame  iz FREYWILLE umjetničkih kolekcija bit će snižene 20%.  Za dodatne informacije o FREYWILLE modnim dodacima posjetite Preradovićevu 2  u Zagrebu , FREYWILLE Online Boutique na ili  Facebook stranicu Freywille Zagreb.

freywille-1

Foto: Maja Bota

Učitati još
Zatvori