Freywille predstavlja kultnu kolekciju nakita koja slavi život u skladu s prirodom

Freywille predstavlja kultnu kolekciju nakita koja slavi život u skladu s prirodom

FREYWILLE kolekcija nakita Hommage a Hundertwasser eksplozijom intenzivnih boja mobilizira moć umjetnosti u svrhu širenja poruke za život u skladu s prirodom i individualnom kreativnošću.  Posvećena je  remek djelima slavnog austrijskog umjetnika Friedensreicha Hundertwassera koji se kroz nekonvencionalni opus slika i arhitektonskih projekata zalagao za pitanja zaštite okoliša. Tako kultna FREYWILLE kolekcija Hommage a Hundertwasser kroz tri različita seta kreativno razvija Hundertwasserovu viziju svijeta: drveće koje raste iz prozora, vesele fasade razigranog dizajna, bujni vrtovi i šume kao krovovi zgrada, interijeri bez kutova i oštrih rubova te prekrasno zelenilo u unutrašnjem dvorištu.

Set nakita Street Rivers osvaja vedrinom i upečatljivim nijansama crvene boje na kojoj su nanizane razigrane i šarene “kućice”. U središte ovog dizajna FREYWILLE umjetnici stavljaju Hundertwasserovu interpretaciju organske arhitekture vrijedne čovjeka, a u kojoj je individualno uređenje fasade, okvira i zida oko prozora pravo svakoga.

Dizajn seta Imperial fluidno oživljava temu avanture, slobode i radosti.  Na jantarno zlatnoj površini emajla izranjaju ponovno apstraktne “kućice”,  okružene sjajnim, plavkastim tonovima vode i neba te položene na mekoj, smaragdnozelenoj livadi. Svaki komad ovog FREYWILLE nakita zrači nevjerojatnom toplinom, obojen je harmonijom dinamičkih spirala koje otkrivaju bajkoviti svijet mašte i kreativnosti. 

Set Imperial je posebno upečatljiv u limitiranoj FREYWILLE 18kt&diamonds ediciji gdje odiše nježnošću, elegancijom i ženstvenošću. Savršen spoj minimalističkog dizajna i raskošnih boja odražava se u narukvici  i naušnicama Aurora. Narukvica je zanimljive konstrukcije od nježnih zlatnih alkica koje se u središnjem dijelu spajaju na živopisni Cabochon element, a kopča od tankog, zlatnog lančića omogućava prilagodbu dužine. Neodoljive viseće naušnice Aurora harmonično ujedinjuju vještinu ručnog oslikavanja emajla i precizne obrade zlata. Zbog jedinstvenog oblika, na poseban način uokviruju lice i obasjavaju ga mističnim sjajem.

FREYWILLE dizajn Magical Garden razvija nepravilan, formalni Hundertwasserov jezik prožet elementima prirode. Plošni, raznobojni kružni oblici predstavljaju razigrane cvjetne glavice naslonjene na krhke stabljike, a ispunjene su živopisnim spiralama koje simboliziraju neprekidni ciklus života i smrti.

Ove živopisne FREYWILLE kreacije možete razgledati i isprobati u ekskluzivnom FREYWILLE  butiku u Zagrebu,  na adresi Preradovićeva 2.  Za više informacija istražite i FREYWILLE online butik na www.freywille.com ili  Facebook stranicu Freywille Zagreb

Fotograf: Jelena Balić
Styling i kreativno vodstvo: Petar Trbović
Make up i frizura: Mirta Plejić
Model: Elena Dizdar

Učitati još
Zatvori