Koje trendove obožavaju “it” Francuskinje?

Kroz godine, Francuskinje su zadržale status najbolje odjevenih žena čiji prepoznatljiv stil odiše neopterećenom elegancijom i suptilnim seksipilom. Iako su klasični krojevi i neutralna paleta početak i kraj ormara svake Francuskinje, njihovu jednostavnost unutar chic kombinacija nerijetko razbijaju uz pomoć neočekivanih ili upečatljivih komada. Od točkastog uzorka i ružičaste boje do sjajnog vinyla, Francuskinje su svakom svojom street style kombinacijom uspjele koračati korak ispred trendova i predvidjeti trendove koji su obilježili sezonu u kojoj se nalazimo. Osim trenutnih trendova, unutar garderoba naših omiljenih it djevojaka iz Francuske već se nalaze komadi obojeni trendovima koji će obilježiti sljedeću, jesensku sezonu.

I dok neke od njih inspiraciju pronalaze unutar kolekcija poznatih dizajnera, a druge nove trendove istražuju kroz kreativnost unutar vlastitih ormara, nepogrešiv modni sud trendi Francuskinja uvijek je nešto vrijedno slijeđenja. Za proljeće i ljeto, ali i nadolazeću jesen, it Francuskinje prepoznatljive po svom stilu i zavidnom ormaru, kroz svoje su modne odabire jasno istaknule najpoželjnije trendove. Kako unijeti dašak ležerne elegancije i koje ključne chic i trendi komade unijeti u svoju garderobu? Nezaobilazne modele, boje i uzorke ravno iz garderoba chic Francuskinja donosimo vam u nastavku.

TOČKASTI UZORAK

Točkasti uzorak već je nekoliko sezona jedan od omiljenih uzoraka unutar garderobe svake Francuskinje. Njegovu popularnost istaknula je popularnost jednostavnih modela haljina i tovpova na preklop. U kombinaciji crne i bijele i s crvenom kao upečatljivom pozadinom za neutralne točke, točkasti uzorak donosi šarm svakoj jednostavnoj kombinaciji na ulicama francuskih gradova.

KOMADI IZ POSLOVNE GARDEROBE

I dok modni dizajneri, časopisi i ostali trendseteri klasične poslovne komade poput blejzera i cigarette hlača ističu unutar tek nekih sezona, unutar ormara chic Francuskinja poslovni komadi pklasičnog izgleda i oštrih linija inspirirani muškim ormarom uvijek zadržavaju svoje mjesto. Dok je blejzer nezaobilazni dio svake garderobe, klasično odijelo Francuskinjama je omiljena alternativa za ženstvenu haljinu.

VINYL SUKNJA

Uz klasične modele i siluete te neutralnu paletu boja koji zajedno stvaraju jednostavne komade, Francuskinje su oduvijek znale kako neočekivanim i ponekad riskantnim izborima osvježiti jednostavnost svojih monokromnih kombinacija. Novi omiljeni komad koji unosi pomak od očekivanog i predvidljivog je trendi vinyl suknja.

MALE I PLETENE TORBE

Pletene torbe trenutno su jedan od najpopularnijih modnih dodataka. Njihov šarm i efektan izgled Francuskinje su odavno prepoznale i, poput dragocijenog nakita, prenosile iz generacije u generaciju. Nakon Jane Birkin, Francoise Hardy i sličnih ikona francuskog stile, nove it djevojke pletene košarice spojile su s novim trendovima i dale im neki novi izgled.

RUŽIČASTA BOJA

Ni Francuskinje nisu mogle odoljeti romantičnoj i djevojačkoj ružičastoj. I dok je većina modnog svijeta rozu odabrala kao savršenu boja za prozračne i lepršave komade, Francuskinje su ju spojile s jednostavnim siluetama i strogim linijama kako bi izvukle njezino cool lice.

TRAPER S TRAPEROM

I dok će neki kombinaciju trapera i trapera istaknuti kao modni faux pas, Francuskinje su u spoju dvije vrste trapera pronašle savršeni ležerni look.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

0