FJÄLLRÄVEN zimske jakne za bezbrižno uživanje u zimi

FJÄLLRÄVEN zimske jakne za
bezbrižno uživanje u zimi

Fj5

Jedne olujne noći tamo negdje početkom 70-ih godina prošlog stoljeća, osnivač tvrtke Fjällräven, Åke Nordin osjećao se promrzlo i neudobno u planinama na sjeveru Švedske. Malo je toga mogao učiniti po pitanju svoje bijedne situacije, osim samom sebi dati obećanje. Obećanje da će stvoriti jaknu toliko toplu da jednom kad ju obuče više nikad neće osjećati hladnoću. Rezultat tog obećanja bila je Expedition Down jakna. Rođena iz ideje spajanja dviju jakni kako bi se između njih zarobio sloj zraka koji bi poslužio kao izolacija. Ova je kultna jakna inspirirala broje inačice i kopije u cjelokupnoj outdoor industriji. Kasnije je zaštićena kao umjetničko djelo od strane Svensk Forma (Švedsko društvo za obrt i dizajn), što je zacementiralo njezin status istinske ikone među zimskim jaknama – Fjällräven.

Fj1

Fjällräven klasik u novom ruhu

Ove je sezone klasična Expedition Down jakna redizajnirana kako bi bolje pristajala ženama i muškarcima. Pritom se nije diralo u njezin originalni izgled i izolacijska svojstva. Također joj je pridružena i laganija varijanta – Expedition Down Lite Jacket (za žene i muškarce). No obje jakne će vas iznimno dobro čuvati od hladnoće zahvaljujući ofsett unutarnjoj strukturi. Fjällräven novitete iz Keb linije, čitav niz detalja čini iznimno pogodnima za tehnički trekking i skijaško trčanje, a izrađeni su offset tehnikom. Osim toga svi novi Keb proizvodi dolaze sa setom za popravke kako bi im se produžio život, a u dizajnu se posebno pazilo baš na lakoću popravljanja.

Fj2

Fj3

Ostali Fenix zimski aduti

Kao rezultat suradnje s njemačkom tvrtkom Hanwag i francuskim Michelinom, napravljena je i kolekcija planinarskih cipela. Osim Fjällrävena, unutar tvrtke Fenix Outdoor su i njemačka marka planinarske obuće Hanwag te švedski proizvođač kuhala Primus. Hanwag i Primus također ne pristaju na kompromise kada je riječ o vrhunskoj izdržljivosti, održivoj proizvodnji te kvalitetnoj izradi koja jamči uživanje u prirodi neovisno o vremenskim uvjetima.

Fj6

Fj4

Foto: PR

Učitati još
Zatvori