Fé Jewelry: Nakit za snažne i autentične žene
Fé Jewelry: Nakit za snažne i autentične žene

Fé Jewelry: Nakit za snažne i
autentične žene

je portugalska riječ za vjeru. Fé Jewelry je zlatarna koja vjeruje u život, u ljubav, u ljepotu, klasiku i jedinstvenost. Njihov nakit upravo je utjelovljenje te vjere te pokušaj da se ona prezentira kroz jedinstven dizajn.

Fé Jewelry
Fé Jewelry

Svaki komad nakita koji izađe iz njihovih zlatarnica napravljen je s ljubavlju i toplinom. U njemu je utkan duh tradicije i uvjerenje da masovni i strojno rađeni proizvodi nikada neće moći zamijeniti unikatnost ručnog rada. Zato su svakom djelu koje nastaje u njihovoj radionici izuzetno posvećeni.

Ulijevaju u njega obilje kreativnosti, ali i zdravu dozu perfekcionizma. Za Fé Jewelry je važno da se u njihovom nakitu osjeti vedrina i užitak s kojim je svaki komad kreiran.

Ipak, u Fé Jewelry vjeruju njihov nakit zablista punim sjajem tek kada se nađe na ženama koje su snažne i nježne, autentične. Baš zato, kreirali su Fé priče – priče o ženama koje ostavljaju trag, čiji rad pomaže i služi drugima. Nastale su u želji da se čuju različite perspektive, jedinstveni glasovi koji su utjelovljenje Fé žene. Upravo zato se pojedina pitanja ponavljaju, kako bi se ukazala na različitost odgovora, koji su svi jednako važni.

Tijana Vidojević, osnivačica Jewelry, za Journal je progovorila o inspiraciji za svoje kreacije.

Tamara Dragičević za Fé
Tamara Dragičević za Fé

Kako ste došli na ideju da pokrenete Fé Jewelry?

Kako u vlastitom domu imam zlatne ruke svog supruga koji je vrhunski zlatar, uz ljubav prema njemu koja traje gotovo dvadeset godina, rodila se i moja ljubav prema dizajnu nakita. Želja nam je da jednog dana, koji će nadmašiti i nas same, vaša djeca daju svojoj djeci Fé kao smisao, kao poruku i kao simbol jednog vremena, vrijednosti i ljepote duha.

Kako izgleda vaš pristup dizajniranju, odnosno koja je vaša filozofija pri izradi nakita?

Kada dizajniram nakit, ideja mi je da to budu komadi koji ne prate trendove, već imaju dašak bezvremenosti i svakako autentičnosti jer je svaki komad ručno rađen. Svaka žena tako nosi nešto posebno i drugačije.

Ana Đurić Konstrakta za Fé
Ana Đurić Konstrakta za Fé

Videli smo i da vaš nakit, između ostalih, nose Konstrakta i Tamara Dragičević. Kako biste definirali ženu?

Nama su inspiracija žene koje su snažne i nježne, autentične, žene čija djela ostavljaju trag. Moja osobna inspiracija je bila moja baka Vera. Ona je bila simbol snage, stila i otmjenosti, i tako ja danas zamišljam ženu. Tome učim i svoju kćer koja je dobila ime po mojoj baki, jer znači vjera.

Kako biste opisali Fé Jewelry u tri riječi?

Klasika. Prestiž. Neprolaznost.

Članak je preuzet sa Journal.rs.

Milica Vučković za Fé
Milica Vučković za Fé

Foto: Fé Jewelry

Učitati još
Zatvori