Poznati dizajneri za kraj Fashion Weeka Zagreb

Poznati dizajneri za kraj
Fashion Weeka Zagreb

Lore

Lore

Sinoć je revijama Twins by Begović i Štimac, Lore, Milica Opačić iz Beograd te Neba završilo slavljeničko izdanje Fashion Weeka Zagreb.

Rapsodija talenta u novoj kolekciji Twinsa potvrdila je ovaj mladi dvojac kao vodeći dizajnerski tandem na domaćoj modnoj sceni. Čak i kada se bave tematikom kojom sarkastično prizivaju duh “dijaspore” te se bave estetikom rubnog ukusa ostaje neosporna činjenica da su ova dva mladića majstori svog zanata. Svaki dio izrade kolekcije – od početne skice do kroja i konstrukcije svakog pojedinog komada, njenog šivanja te finalnog stiliziranja, njihovih je ruku djelo, što govori o širini vještina kojima raspolažu.

TWINS

TWINS

Lore, Lore Gudelj Barać, obojila je ovosezonski projekt Fashion week Zagreb u toplinu Južne Amerike. Sofisticirana ženstvenost i lepeza kolorita, u predivnoj i bogatoj kolekciji izvedenoj od biranih tkanina koje su osnova svake kolekcije ove mlade umjetnice, a tek onda dizajnerice koja svake nove sezone iznova uspijeva izvući maksimum iz svoje inspiracije i to bez osjećaja već viđenog.

Kombinezoni, hlače visokog struka, bluze i haljine povele su publiku na romantično putovanje u kojem nema mjesta improvizaciji i slučajnosti. Jedinstven potpis Lore nesumnjivo je spreman za prelazak granica Hrvatske jer njena moda govori univerzalnim jezikom koji svijet mora prepoznati.

Milica Opačić

Milica Opačić

Milica Opačić, gošća iz Beograda, poznata je domaćim trendsetericama, stoga nije iznenadio interes za njenu novu kolekciju koja je svoju premijeru doživjela upravo u Zagrebu. Jednostavnog naziva BLACK, kolekcija se bavi temama od glam roka do gotike, svedenim na zanimljiv jezik minimalizma, primjenjivog u svakodnevnom odijevanju. Izrazito moćan dojam kolekcije u kojoj je korištena široka lepeza tkanina, od kože do pliša namijenjena je jakoj i dominantnoj ženi.

Nebo

Nebo

Modna kuća Nebo zatvorila je ovosezonski projekt Fashion Week Zagreb i poručila nam da smo spremni za otići na more. Naime Nebo na moru tema je nove kolekcije ovog domaćeg branda koji ustrajno gradi svoju modnu priču temeljenu na ženstvenoj jednostavnosti i nosivosti što ni malo ne utječe na atraktivan dizajn i eleganciju kojom odiše svaki prikazani komad. Ako Nebo i ide na more, sigurno putuje na neku ekskluzivnu destinaciju, poput Saint Tropeza ili Capri otočja i ljetuje poput prave filmske dive. Neke lookove s revija donosimo u galeriji:

 Za make-up svih revija zaduženo je Učilište Profokus na čelu s Kristinom Atletić koji koriste Bobbi Brown proizvode, dok je za kosu zadužena Keune Akademija.

Foto: Zvonimir Ferina

Preporuka

Zatvori