Elle Fashion Film Festival slavi 5 godina

Omiljeni Elle Fashion Film Festival ove godine se održava peti put, od 28. od 30. svibnja, a mjesto održavanja je već tradicionalno, zagrebačko kino Tuškanac. Na tom jedinom festivalu modnih doku­mentarnih filmova u Hrvatskoj svi se filmovi prikazuju premijerno. Ove godine festival je dio manife­stacije Rendez-vous, velikog predstavljanja francu­ske kulture u Hrvatskoj, te su svi filmovi na progra­mu francuski. Bit će prikazano ukupno devet filmova.

yslfilm

Prvi dan svečanog otvorenja prikazivati će se igrani film Saint Laurent, redatelja Bertrand Bonello, koji tek dolazi u naša kina, tako da je ovo premijera za uzvanike prilikom otvorenja festivala. Svi ostali filmovi na program su dokumentarni, poput ‘I post therefore I am’ koji govori o nevjerojatnoj pretvorbi mladih anonimaca u prave zvijezde društvenih mreža, te čini okosnicu ovog zabavnog dokumentarca. Instagram, Twitter, Facebook, Vine, Pinterest, pristupačnost i popularnost sveprisutnih društvenih mreža omogućila je ovim ambicioznim poduzetnicima neograničenu svakodnevnu komunikaciju sa radoznalim ljubiteljima mode diljem svijeta.

Zatim filmovi The Parisienne, The Balmain style, Pop models, te zanimljiv Fashion in 1990’s, gdje je Loic Prigent ponovno je usmjerio svoju kameru prema prošlosti. U ovom dokumentarcu donosi jedinstven pogled na bogatu scenu modnih događanja u devedesetima. Posjetitelji će moći pogledati i film Cartier: The little red box, koji priču vodi od otvaranja prvog ateliera u Parizu do nedavne narudžbe za kraljevsko vjenčanje Kate i Williama. Posjetitelji će uz već nabrojene moći pogledati i filmove Tout terriblement, kao i La machine mode.

Ulaz na sve projekcije u petak i subotu 29. i 30. svibnja je besplatan, stoga nemojte propustiti priliku i uživati u odličnom odabiru petog Elle festivala modnih dokumentaraca.

Foto: Screenshot

0