Dioralop prvi put predstavlja kolekciju nakita i cipela

Dioralop kolekcija za proljeće/ljeto 2016. predstavljena prošli tjedan u sklopu Fashion Scout Showrooma na Pariškom tjednu mode bazirana je na čistim arhitektonskim formama. Zaštitni znak ovog modnog branda – print nastao izlijevanjem kemikalija Polaroida – opet je prisutan, ali u decentnijem obliku pretapajućih nijansa lavande.

BRACELETS

Glavna ideja iza kolekcije je bila proispitivanje materijala, raspadanja, izrezivanja, uništavanja te ponovnog sastavljanja. Eksperimentalni proces promatranja razvoja početne ideje, preko crteža, kroja i napokon konačnog modela. Razlika između komada na vješalici i na osobi. Prorezi nalik onima Lucia Fontane nekada krvare, nekada ostaju šuplji, a nekada nasilno zatvoreni.

1

Snaga u svrhu krhkosti. Noviteti u ovoj kolekciji su ti da se Dioralop prvi puta pozabavio dizajnom cipela te nakita. Cipele su nastale po istom principu kao i kolekcija – izrezivanjem kože te njenim povezivanjem različitim vezicama i konopima, a nakin čistih geometrijskih oblika je napravljen od mesinga. Za lookbook je ponovno zaslužna Sanja Bistričić, a u ulozi modela su se našle Filipa Ledić i Petra Golubiček.

3

4

5

8

10

11

 

15

17

earrings

SHOES

0