Impresivna Dior izložba razlog je za posjetiti Pariz

Impresivna Dior izložba razlog je
za posjetiti Pariz

Malo koja modna kuća može se pohvaliti toliko fascinantnom poviješću i tradicijom kao što to već desetljećima uspijeva Dioru. Kako bi se i mnogo šira publika upoznala s radom Diorova utemeljitelja Christiana Diora, ali i svih njegovih nasljednika, u Parizu je prije nekoliko dana otvorena nova modna izložba posvećena ovoj respektabilnoj modnoj kući koja, nije slučajnost, upravo ove godine slavi svoju 70. obljetnicu.

The Musée des Arts Décoratifs, pariški je muzej u kojem se izložba može pogledati sve do 7. siječnja 2018. Nevjerojatno edukativno te podjednako raskošna, ona će mnoge ostaviti bez duha i odličan je razlog za otputovati u Pariz ove godine. Izložba posjetitelja vodi na pravo modno putovanje, u sklopu kojeg prvo upoznaje magičan svijet u kojem je stvarao legendarni Christian Dior.

Dior izložba posvećena dizajnerima

No, fokus nije samo na ovom majstoru couturea i dizajneru ikoničnog ‘New Looka’. Modno putovanje nastavlja u smjeru Yves Saint Laurenta, Marca Bohana, Gianfranca Ferréa, Johna Galliana i Rafa Simonsa – kreativnih direktora koji su nastavili utabanim putem slavnog Diora. Naposljetku, u izložbu je uključena i aktualna kreativna direktorica pariške modne kuće, Maria Grazia Chiuri. Ujedno prva ženska dizajnerica na kreativnom čelu Diora u 70 godina dugoj povijesti. Jedinstvena retrospektiva smještena u prozračnim prostorijama muzeja zaživjela je u znaku svega onog što je Dior predstavljao i još uvijek predstavlja, a uvjerljivo najviše pozornosti privlače čarobne balske haljine, od kojih se neke ovdje mogu vidjeti prvi put. Više detalja o izložbi čitajte na web stranici pariškog muzeja.

@jillamadei

@jillamadei

@jillamadei

@jillamadei

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori