Profinjena i elegantna kolekcija kuće Dior

dior13

Mnogo prašine podiglo se oko ovosezonske haute couture revije modne kuće Dior, nakon koje je, prema višetjednim šuškanjima modnih kuloara, menadžment brenda trebao objaviti kako poziciju kreativne direktorice kuće preuzima Maria Grazia Chiuri iz Valentina.

dior14

Diorova revija visoke mode održana je jučer u popodnevnim satima, a sada preostaje pričekati kada će se kultni modni brend doista obratiti medijima i s njima podijeliti kako je njihovo novo kreativno vodstvo, nakon odlaska Rafa Simonsa u listopadu, upravo dizajnerica kuće Valentino i u tom slučaju prva žena na mjestu glavne dizajnerice u 70 godina dugoj povijesti Diora.

dior11

Pariški haute couture kalendar doista ne bi bio potpun bez Diora kao njegova esencijalnog člana, čiju novu kolekciju već četvrti put zaredom predstavljaju ‘zamjenski’ i ‘privremeni’ dizajneri iz redova same modne kuće, Lucie Meyer i Serge Ruffieux. Kolekcija, koja bi ujedno mogla biti njihova posljednja, prezentirana je okupljenim uzvanicima u Diorovom Haute Couture salonu na adresi 30 Avenue Montaigne, gdje je legendarni dizajner Christian Dior održao svoju prvu reviju 1947. godine.

dior12

Reviju su svojim dolaskom standardno podržale mnoge obožavateljice i ambasadorice brenda, poput Marion Cotillard i Olivije Palermo, a dizajneri su ih poveli na novo putovanje svijetom visoke mode, koje je u slučaju Diora ove sezone lišeno boja i obavijeno u crno-bijeli tonalitet, s tek pokojim zlatnim i srebrnim akcentom.

dior9

U toj monokromatskoj atmosferi do izražaja maksimalno dolaze romantični krojevi haljina i prepoznatljive Diorove siluete, s komadima izraženih ramena i naglašenih strukova. Cijela kolekcija još zanimljivija postaje uvođenjem asimetrije u dizajnersku igru, preklopnih detalja, nabora i volana koji doprinose kompletnom dojmu fluidnosti i profinjene elegancije. U nastavku pogledajte seriju sofisticiranih haljina kojima je Dior obilježio sezonu haute couturea.

dior10

dior8

dior7

dior6

dior5

dior3

dior4

dior2

dior

Foto: IMaxTree

0