Što su glumice odjenule za Oscare?

Što su glumice odjenule za Oscare?

Emma Stone - Givenchy Couture

Emma Stone – Givenchy Couture

Red bijele, red crne i red boja sjajnog metala – tako bi se ukratko mogao opisati crveni tepih ovogodišnje dodjele nagrada Oscar. Pojavljujući se sinoć jedna za drugom na oskarovskom svečanom sagu, glumice i ostale uzvanice dodjele izdefinirale su svojevrsni dress code, od kojeg se odmaknula tek poneka crvena haljina. Zanimljivo je kako je u 50-im godinama prošloga stoljeća, kada su se Oscari prvi puta počeli emitirati na televiziji, slavna kostimografkinja Edith Head postala prva modna konzultantica unutar Akademije, koja je glumice pozivala da na dodjelu ne dolaze u istim bojama ili istim siluetama večernjih haljina. Svjetlucavi materijali i crvena boja, zbog načina kako bi izgledali na televiziji, tada nisu bili poželjan izbor, a Edith je 1968. godine u ime Akademije poslala svoje prvo službeno pismo u kojem zbog izgleda pozornice u bijelim i zlatnim tonovima poziva glumice da se na dodjelu odazovu u dugim večernjim haljinama pastelnih boja. To je bio jedan od prvih službenih dress codeova za Oscare, kojim se Edith Head nadala izbjeći neke veće modne gafove zvijezda s kojima je surađivala. U nadi da ih i same izbjegnu, posljednjih godina na oskarovskom crvenom tepihu primjetan je trend igranja na sigurno kod poznatih glumica, a ova dodjela Oscara definitivno nije bila iznimka.

Brie Larson - Oscar de la Renta

Brie Larson – Oscar de la Renta

Svoje lobističke timove uoči Oscara je angažirala većina vodećih modnih kuća svijeta, pa ne začuđuje da su crvenim tepihom sinoć prodefilirale vrhunske kreacije brendova Armani, Givenchy, Elie Saab i Dior. Emma Stone podsjetila nas je na zlatno doba Hollywooda u haljini vrlo nostalgičnog duha kuće Givenchy, Brie Larson pobrinula se za dozu drame u svojoj Oscar de la Renta crnoj toaleti, a nagradu za najbolju crvenu haljinu na crvenom tepihu ove je godine uvjerljivo odnijela Viola Davis u couture dizajnu Armani Privé.

Viola Davis - Armani Privé

Viola Davis – Armani Privé

Modnog glamura začinjenog najskupljim dijamantima na svijetu sinoć definitivno nije nedostajalo, no ne može se pobjeći dojmu kako glumice na Oscare u posljednje vrijeme stižu vrlo ziheraški i kako svoje najbolje haljine, za razliku od tradicije, ipak ne čuvaju za Oscare pa se dogodi da ih u mnogo zanimljivijim modnim izdanjima imamo prilike vidjeti na manje renomiranim dodjelama filmskih nagrada od Oscara. Što su glumice i druge uzvanice odjenule u velikoj filmskoj noći, saznajte u nastavku, a ovdje pogledajte kultne haljine koje su obilježile dodjele Oscara u posljednjih 20 godina.

Nicole Kidman - Armani Privé

Nicole Kidman – Armani Privé

Michelle Williams - Louis Vuitton

Michelle Williams – Louis Vuitton

Dakota Johnson - Gucci

Dakota Johnson – Gucci

Taraji P. Henson - Alberta Ferretti

Taraji P. Henson – Alberta Ferretti

Justin Timberlake i Jessica Biel - Tom Ford i Kaufmanfranco

Justin Timberlake i Jessica Biel – Tom Ford i Kaufmanfranco

Darby Stanchfield - Georges Chakra Couture

Darby Stanchfield – Georges Chakra Couture

Kirsten Dunst - Christian Dior Couture

Kirsten Dunst – Christian Dior Couture

Naomie Harris - Calvin Klein

Naomie Harris – Calvin Klein

Janelle Monáe - Elie Saab

Janelle Monáe – Elie Saab

Isabelle Huppert - Armani Privé

Isabelle Huppert – Armani Privé

Scarlett Johansson - Azzedine Alaïa

Scarlett Johansson – Azzedine Alaïa

Karlie Kloss - Stella McCartney

Karlie Kloss – Stella McCartney

Chrissy Teigen - Zuhair Murad Couture

Chrissy Teigen – Zuhair Murad Couture

Učitati još
Zatvori