Crvene čizme su hit model sezone

Crvene gležnjače

Iako pomalo neočekivan, trend crvenih čizmica ove je sezone ostvario dominaciju na modnoj sceni. Dale su to naslutiti i modne piste, i to još u veljači kada su se krojili vodeći modni trendovi za jesen i zimu. Marc Jacobs, Isabel Marant i Valentino, bili su neki od brendova koji su na modne piste poslali visoke crvene čizme preko koljena, izvedene u glatkoj koži ili lak efektu. Ovi pravi ‘statement’ primjerci našli su svoje mjesto i u prodaji, no na ulicama gradova mnogo su više zaživjele nešto nosivije čizmice, točnije crvene gležnjače.

One su posudile siluetu prepoznatljivu za 60-te, koja prati liniju noge i dolazi s debelom, stabilnom petom, a danas dolaze u brušenoj koži, baršunu ili laku. Izuzetno su upečatljive, zbog čega se na njihovu kupovinu neće odvažiti baš svaka žena, no ona koja hoće može biti sigurna kako će u jednom ovakvom cool paru cipela biti uvijek primijećena.

Stilske igre s crvenim gležnjačama ove zime mogu biti neograničene, a one same u vama probuditi maštu. No, slijedite li primjer poznatih trendseterica, cijelu ćete priču oko svog looka ublažiti u korist ovih čizmica. Slip haljine, suknje, puloveri, sweatshirti i komadi neutralnih boja bit će crvenim gležnjačama prirodni partneri, baš kao i vječni traper. Modele iz high street i high end ponude pronađite u nastavku.

Topshop

Topshop

Topshop2

Topshop

Foto: Guliver/Getty Images, Instagram

0