Crvena je nova crna

Crvena boja

@zinafashionvibe

Crvena boja iza sebe ima povijest raznolikih značanja u različitim kulturama i jedna je od rijetkih koja je vladala svijetom dobrog i svetog, svijetom grešnog i poganskog i svijetom aristokracije i luksuza. Boja koja reprezentira sve od sreće i bogatstva do strasti i opasnosti, crvena uživa veliki utjecaj, osobito u modnom svijetu gdje je, moćna i uzbudljiva sa jakim vizualnim dojmom, uvijek prisutna kao boja koja ostavlja dojam bez da zapravo radi nešto i najjednostavniju odjeću pretvara u statement komade.

U modnom svijetu svoje mjesto lako pronalazi u svakoj sezoni, a u zimskoj ona, uz zlatnu, srebrnu i smaragdno zelenu, poprima i dio blagdanske čarolije. Crvena je još jednom zavladala modnim i uličnim pistama, a kako ovih blagdana samouvjereno nositi crveni kaput, pletivo ili tek tek tračak crvene u modnom dodataku koji će ostaviti jednako snažan dojam, pročitajte u nastavku.

STATEMENT KLASIK: CRVENI KAPUT 

Iako će mnogi posegnuti za crvenom košuljom, ružom ili torbicom i rado nositi crvenu kao jednu od boja u zanimljivom uzorku, crveni kaput odabir je na koji će se odvažiti samo najhrabriji. No, odaberete li crveni kaput u klasičnoj silueti, a ostatak kombinacije zadržite unutar monokromne palete i ukrasite tek decentnim detaljom poput svilene marame ili zanimljivog komada nakita, hrabrosti vać neće trebati.

“IT” KOMAD: CRVENA SUKNJA OD KOŽE

Kožna suknja ove se sezone istaknula kao jedan od it komada. Iako je većina trendseterica posegnula za modelom od sjajne kože u crnoj boji, kožna suknja u crvenoj boji alternativa je crnoj koja je oduševila mnoge. Ona je jednako zavodljiva u kombinaciji s prugastom majicom, sandalama na petu i dozom pariškog šarma, kao i u svojem najboljem grunge izdanju, spojena s oversized pletivom i moćnim Dr. Martens čizmama. Crvena kožna suknja, iako vam se na prvu može učiniti prenametljivom, brzo će postati jedan od omiljenih statement komada za kojim ćete rado posegnuti kako bi ležernijim dnevnim ili večernjim kombinacijama za izlazak dali “ono nešto”.

BLAGDANSKA CRVENA: “BOŽIĆNI” DŽEMPER I KOŠULJA

Ovog Božića, zaboravite na “ugly Christmas sweater” i umjesto džempera ukrašenog kičastim motivima, odaberite jednostavan model u crvenoj boji koji će na jednostavniji i modno prihvatljiviji način, spojen sa sjajem boja metala ili bogatim baršunom, u vašu garderobu unijeti duh blagdana. Nakon završetka blagdanske sezone, nosite ga u ležernim dnevnim kombinacijama s parom omiljenih traperica plave ili crne boje.

Popularni model statement košulje s volanima ove sezone odaberite u lepršavom šifonu i crvenoj boji i zablistajte na svečanoj blagdanskoj večeri ili zavladajte posljednjim i najluđim tulumom ove godine.

TARTAN, PRUGICE I CVIJEĆE: CRVENA U SVIJETU UZORAKA

Najčešće, crvenu ćemo nositi u nekom od uvijek popularnih klasičnih uzoraka poput tartana, prugica ili cvjetnog. Iako crvena nerijetko prevladava u svijetu uzoraka, rijetko ćemo ju doživjeti jednako intenzivno kao kod komada u potpunosti obojenih u jarku crvenu. Ako u potpunosti crveni kaput, košulja ili džemper još uvijek nisu nešto što možete zamisliti u vlastitom ormaru, uzorci su odličan izbor kojim ćete crvenu na suptilniji način polako uvesti u vlastitu garderobu.

Majica na crvene i bijele prugice zamijenit će klasičnu mornarsku, cvjetni uzorci s dodirom crvene obožavat će traper komade i crveni ruž, a tartan uzorak kojim prevladava crvena klasik je u svako, a osobito u ovo blagdansko doba u kojem se nalazimo.

NAJSUPTILNIJI CRVENI KOMADI: MODNI DODACI

Suptilniji i od crvene unutar uzoraka, crveni modni dodacima mnogim su ženama omiljeni način kako, ne samo uvesti crvenu boju u garderobu općenito, već i jednostavnoj ili monokromnoj kombinaciji dati istovremeno i upečatljivi, ali ne i prenapadni modni detalj.

Salonke i torbe u jednostavnim, klasičnim modelima i crvenoj boji osvojile su svijet poslovne garderobe, dok su luckasti statement modeli torbica u obliku srca ili usana i trendi model crvenih gležnjača od sjajne kože pokorili modne i ulične piste.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

0