CHARM&S je novi hrvatski brend haljina koji želimo imati u svom ormaru

CHARM&S je novi hrvatski brend haljina
koji želimo imati u svom ormaru


Iz grada s najljepšim zalaskom sunca dolazi nam novi hrvatski modni brand – CHARM&S. Taman u vrijeme kada su pred nama proljetna i ljetna svečana događanja na kojima želimo zablistati u modelima koji se izdvajaju iz mase. Ako se osjećate poput nas i htjeli biste odjenuti modnu kombinaciju koja iza sebe ima priču, održivi pristup modi, ali i laska vašem tijelu, upoznajte novo modno ime iza kojeg stoje Zadranke Maja Živković i Sandi Babić.


”Od kada smo bile djevojčice maštamo o ovom poslu i nakon nekoliko godina modne uspavanosti odlučile smo krenuti i rekle ‘sad ili nikad’.”, istaknula je Sandi, financijska direktorica tvrtke. ‘’Iza svih nas je nekoliko iznimno napornih godina i vjerujemo da je upravo sad odlično vrijeme za pravo modno osvježenje.’’ dodaje Maja, kreativka i marketing menadžerica brenda. ”Od starta smo znale da želimo raditi modu za sve žene, bez obzira na godine i građu. Željele smo da se naši kupci u haljinama osjećaju kao u drugoj koži, za što su nam pri stvaranju kolekcije bili presudni materijali koji dišu i miluju i najosjetljiviju kožu na najvećim ljetnim temperaturama.”

Inspiraciju za prvu kolekciju pronašle su u vječnom ljetu, boravcima na dalmatinskom suncu, šetnjama uz plažu i vrućim ljetnim zabavama. Proljetni dio kolekcije mami ugodnim i laganim viskozama u nježnoj puder rozoj boji i trendi boji mente te vječnim modelima malih crnih haljina u žakardu tigrastog uzorka dok ljetni dio kolekcije osvaja tigrastim uzorcima, raskošnim kaftanima, pamucima i svilama za najuzbudljivije dnevne stylinge.

Jedna od zanimljivosti ove modne priče su i nazivi haljina kojima su dizajnerice odale hommage ženama u svom životu i okolini koje su ih inspirirale prilikom dizajniranja kolekcije. Tako će od ove godine, između ostalog, mnoge stylish ormare krasiti modeli Tina, Irena, Anna, Erny i Lilly.

Osnivačice su se pri pokretanju brenda fokusirale na održivost stoga su prvenstveno u procesu dizajniranja vodile računa da je odjeća kreirana od najkvalitetnijih materijala, u krojevima i veličinama koje će kupci nositi dugo. ”Smatramo da se održivost modne industrije ne ogleda u organskom porijeklu tkanina već u smanjenju modnog otpada, kreirajući komade koji će se nositi iznova, dugo godina. Tako svi zajedno, i mi i kupci, svjesno pomažemo održivosti modne industrije, smanjenju modnog otpada i emisije CO2 pri proizvodnji i uništavanju viškova.” – ističe Sandi.

CHARM&S kolekciju možete razgledati i kupiti na službenoj web trgovini charmis-fashion.com, u zadarskom showroomu CHARM&S, Varaždinska 3, te u koncept trgovini Lanterna na adresi Trg Ivana Pavla II, br. 1 u Šibeniku.

Foto: Maja Kljajić

Učitati još
Zatvori