Najljepši lookovi sa Chanel revije

Najljepši lookovi sa
Chanel revije

Chanel haute couture proljeće 2017.

Uvjerljivo najljepša modna pozornica, ovih je dana ona u Parizu, gdje je u tijeku haute couture tjedan i predstavljanje najnovijih kolekcija velikana visoke mode. Čime nas je Dior jučer osvojio, već smo vam otkrili, a danas je na red došla još jedna revija kuće Chanel, koja je, kao i obično, pariški Grand Palais pretvorila u jednu veliku kulisu.

Scenografija je ovog puta zaživjela kao oda Syrie Maugham, vodećoj britanskoj dekoraterki interijera 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća, koja je ostala zauvijek upamćena po svojoj ljubavi prema ‘all white’ interijerima.

Chanel haute couture proljeće 2017. 2

Bijelo gledalište, bijele sofe, velike staklene vaze iz kojih su provirivale bijele kale, kao i zrcalni pod te zrcalna instalacija u sredini, odavali su hommage slavnoj dekoraterki, no nemoguće je bilo pobjeći od asocijacije kako upravo ta zrcalna instalacija neodoljivo podsjeća i na zrcalno stubište apartmana Coco Chanel na rue Cambon 31, na vrhu kojeg bi Coco sjedila za vrijeme svojih revija, promatrajući modele kako se spuštaju pred okupljenu publiku.

Chanel haute couture proljeće 2017. 3

Što se tiče same kolekcije visoke mode koja za proljeće/ljeto 2017. stiže iz Chanela, ona nas je definitivno vratila Chanelovoj elegantnoj i bezvremenskoj klasici. Revija je započela serijom ženstvenih odijela od tvida, izvedenih u najljepšim pastelnim tonovima, kod kojih je široko kožno remenje tvorilo zanimljivu siluetu, stvarajući naglasak na (visoki) struk, ali i bokove.

Chanel haute couture proljeće 2017. 4

Jedan look vodio je do drugog, a nakon dijela revije kojeg bismo mogli smatrati ‘dnevnim’, uslijedila je raskošna večernja moda, koja je još jednom demonstrirala istinsko značenje haute couturea i vrhunskog rukotvorstva. Poznato je kako su u svaki odjevni komad utkani sati i sati ručnog rada, krojenja i veza, a to se naročito iščitavalo iz glamuroznih večernjih haljina izvezenih svjetlucavim kristalima i ukrašenih perjem.

Chanel haute couture proljeće 2017. 5

Chanel haute couture proljeće 2017. 6

Chanel haute couture proljeće 2017. 7

Chanel haute couture proljeće 2017. 8

Foto: IMaxTree

Preporuka

Zatvori