Cipele koje još vladaju

Otkako je Karl Lagerfeld predstavio reinterpretaciju Chanel cipela u dva tona koje je još davnih dana inicijalno predstavila Coco Chanel, trendseterice se ne odvajaju od ovih poželjnih i trenutno vrlo popularnih modela. Trend je na gradske ulice uspješno ‘sletio’ prošle jeseni, kada su ga poznate modne urednice, stilistice i blogerice i službeno popratile, a godinu dana kasnije, popularnost Chanelki u dva tona i dalje ne jenjava.

Ono što su još do prije nekoliko sezona bile Chanel torbice, sada su i cipele, koje poznata modna kuća ne propušta ponovno predstaviti u svakoj novoj i nadolazećoj kolekciji. Na početku su to bile bež ‘slingback’ cipele s crnom kapicom, koje smo viđali na Chiari Ferragni, Leandri Medine i Candeli Novembre, a ubrzo su svoju slavu doživjele i Chanelove natikače u dva tona, koje usprkos temperaturama i sezoni modno osviještene žene i dalje preferiraju nositi. Ovih dana viđali smo ih na ulicama od Milana do Pariza, a barem po jedan primjerak ovih cipela u dva tona u svoje su kovčege spremile Giorgia Tordini, Tamu McPherson, Aimee Song i mnoge druge stilske ikone.

Osim natikača, i osnovni ‘slingback’ model i dalje je vrlo aktualan, a u Chanelovim buticima i svjetskim robnim kućama pronaći ćete ih i u nekoliko različitih kolorističkih varijanti. Uz to, Chanel je za zimu pripremio i čizmice u dva tona, pa se sa sigurnošću može reći kako svjedočimo trendu koji će se još neko vrijeme zadržati na modnoj sceni. Alternativa Chanelovim hit cipelama neki su od ovih modela, a kako ih kombinirati, pogledajte u nastavku.

Foto: Instagram

0