Svi sada nose ove torbe

Svi sada nose ove torbe

Cafune bucket torbe

Pitate li se koje će torbe žariti i paliti proljetnom sezonom, sada već sa sigurnošću možemo reći da će to biti sveprisutni ‘bucket’ modeli. I to ne oni vrećasti koje smo obožavali nositi unatrag nekoliko sezona, već čvrsto strukturirani modeli koji u jedno spajaju minimalizam i svojevrsnu ‘strogoću’.

Ljepota ovih torbi u njihovoj je jednostavnosti i čistoći linija, a sve ih češće susrećemo na ramenima ili u rukama poznatih trendseterica. Brendova koji ih plasiraju na tržište sve je više, no našu pažnju ovog je tjedna privukao jedan naročiti, koji se odaziva na ime Cafuné.

Cafune bucket torbe 2

Riječ Cafuné u portugalskom se koristi kako bi opisala poigravanje i prolaženje prstima kroz kosu ljubavnika, a to ime brendu su dali dugogodišnji prijatelji Queenie Fan i Day Lau, kada su ga pokretali u 2015. Poželjeli su stvoriti modno ime koje će imati privlačnost modernog doba, ali i ilustrirati njihov pristup dizajnu kao nježan i vrlo personalan. Svojim torbama nastojali su redefinirati pojam luksuza i svaki proizvod povezati s pričom koja stoji iza njegova nastanka.

U središtu djelovanja ovo dvoje dizajnera snažna je pozornost posvećena konstrukciji i detaljima, kao i materijalima i rukotvorstvu koje stoji iza produkcije svake torbe. Minimalistička silueta njihove ‘bucket’ torbe razigrana je vrlo decentnim detaljem na samom mehanizmu zatvaranja torbe – kožnim privjeskom s dva zlatna kruga.

Koliki će hit ove torbe točno biti, osim trendseterica koje ih već nose, do znanja nam daju zalihe u Cafuné web shopu, koje su zasad ispražnjenje, no brend već obećava da one nove stižu. Neke još uvijek možete pronaći u prodaji, a sve su dostupne za pogledati (i kupiti) ovdje.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori