Vintage ime Buried clothes predstavlja novi video

Vintage ime Buried clothes
predstavlja novi video

buried clothes

Buried Clothes je modna inicijativa koja propituje i traga za estetikom prošlih vremena te je potom stilizira u suvremenom kontekstu i reinterpretira kroz izložbenu, fotografsku i filmsku formu.

buried clothes

U dijalogu s nizom suradnika, koji u interakciji s vintage predmetima istražuju nove moguće uloge istih, redefinira se naš stav prema prošlosti i stvara prostor za različite kreativne i umjetničke koncepte koji za cilj imaju stvaranje drugačijeg pristupa u prezentaciji brenda. Upravo iz tog razloga ovog je puta Buried Clothes udružio snage i ideje sa beogradskom redateljicom i fotografkinjom Irenom Fabri, te zasjao u nekom novom ruhu, u prostoru kluba Pločnik.

buried clothes

Ne oslanjajući se isključivo na prikaz tekstilnih struktura i modela, već stvaranje cjelokupne atmosfere i začudnosti određenog momenta, vintage odjeća preuzima i ulogu scenografije, a njena je “otkopana prošlost” polazište za jačanje svijesti o ekološkom aspektu nošenja stare odjeće koju na ovaj način, predstavljujući je u sadašnjem, modernom kontekstu, vadimo iz zaborava na svjetlo dana, ili u ovom slučaju, svjetla Pločnika. Vintage odjeća korištena na snimanju većinom je iz perioda 70ih i 80ih godina, proizvedena na području bivše Jugoslavije.

Autor videa i fotografija: Irena Fabri
DOP: Bojan Haron
Model: Sendy O Ganga
Styling: Ana Cho
Glazba: Beganovic Strahinja

Učitati još
Zatvori