Kako nositi boju godine?

Kako nositi boju godine?

Greenery

@gucci

Nakon 2016. godine obojene nježnim tonovima ružičaste Rose Quartz i plave Serenity boje, krajem prošle godine svijet mode, šminke i uređenja interijera okrenuo se prema Pantone Color Instituteu nestrpljivo iščekujući odabir boje godine za tada nadolazeću 2017. godinu. Iako su, kad govorimo o modi i ljepoti, tjedni mode održani u rujnu na kojima su predstavljene kolekcije za proljeće i ljeto i modni urednici počeli postavljati i predviđati trendove, posljednja riječ još jednom je pripala Pantoneu čiji nevjerojatno moćan utjecaj može svaku boju pretvoriti u trend koji će osvojiti mnoge. Njihov odabir neobične nijanse zelene naziva Greenery za 2017. godinu iznenadio je mnoge.

Greenery

Pantone Greenery

Opisana kao svježa i citrusna nijansa žuto-zelene boje koja priziva prve dane proljeća kada se zelenilo prirode budi, vraća u život i obnavlja. Istovremeno, ona predstavlja i pobuđuje u nama želju za ponovnim početkom, pozitivnim raspoloženjem i pronalazak povezanosti s prirodnom koji će donijeti novo i veće značenje našem svakodnevnom životu. Nakon iznenađujuće teške 2016. godine iza nas, čini se da je pozitivan naboj i novi početak iza boje Greenery bio više no prigodan izbor. Iako je tu vibrantnu i jarku boju zelene lako uklopiti u uređenje interijera i u sadržaj tanjura, ormar je mjesto u kojem će mnogi teško zamisliti upečatljivu Greenery boju. U nastavku vam donosimo nekoliko jednostavnih načina kako ormar obojati bojom godine, s kojim ju bojama kombinirati i u kojim ju komadima i uzorcima tražiti. Jednako kao u vaš dom i tanjur, Greenery će i u vaš ormar unijeti nevjerojatnu svježinu i iznenađujuću svestranost koja će vas osvojiti.

Greenery

Candela Novembre i Eleonora Carisa

Jednako kao i sličnim jarkim nijansama zelene, i Greenery će mnogi odmah prišiti etiketu boje koja se ne odgovara njihovom stilu, ne uklapa se u njihov ormar i ne pristaje njihovom tenu ili boji kose. Ipak, dovoljno je zastati i razmisliti koliko zanimljivih kombinacija jarka nijansa žuto-zelene može stvoriti s manje upečatljivim i u mnogim ormarima omiljenijim bojama poput neutralnih tonova bež boje, plave, pastelno ružičaste ili jednako jarkim i vibrantnim tonovima fuksije, crvene i žute. Ako se osjećate izgubljeno unutar različitih tonova i nijansa službene stranice Pantone Color Institutea odlično su mjesto na kojem možete potražiti nekoliko različitih paleta i tonova koji će joj komplementirati, a vama pomoći da Greenery boju lako uklopite u svoj ormar.

@manrepeller

@manrepeller

Iako će dolazak proljeća i povratak šarenih cvjetnih uzoraka Greenery boju približiti mnogim ormarima, sivilo posljednjih zimskih tjedana u kojima se nalazimo kao i sljedeće hladne sezone koja nas očekuje u drugoj polovici 2017. objeručke će prihvati njezinu vedrinu i iskoristiti je kao savršeni konstrast neutralnim i hladnim tonovima koji će u zimskoj garderobi dati živost i neko novo, vedrije lice.

Greenery

@hannastefannson

Spoj zimske snježnobijele, klasične crne i tamnosive kao omiljene boje nezaobilaznog toplog pletiva iznenadit će vas i oduševiti. Ako ipak boju godine ne možete zamisliti unutar svog ormara, kutija s nakitom odlično je mjesto u koju na jednostavan i vrlo suptilan način možete unijeti tek tračak njezine vibrantne nijanse i zadržati je kroz cijelu godinu, bilo da elegantnim komadom vintage nakita u zelenoj boji razbijete jednostavnost ležernih kombinacija obojenih neutralnim tonovima ili ju spojite s bogatim tonovima tamnoplave ili fuksije u glamuroznijim večernjim izdanjima.

Greenery

@emiliopucci

Proljeće će uvođenje Greenery boje kroz šarene i dinamične cvjetne i apstraktne uzorke kakve smo imali prilike vidjeti na revijama modnih kuća kao što su Michael Kors, Emilio Pucci, Gucci, Etro i Balenciaga učiniti toliko jednostavnim i gotovo nezaobilaznim, pretvarajući Greenery u neodoljivu svježu nijansu koja će savršeno komplementirati ne samo ostalim komadima vaše proljetne garderobe, već i vašoj okolini i pozitivnom raspoloženju koje nerijetko donose prvi proljetni dani. Umjesto kombinacija Greenery i crne ili tamnih tonova sive i plave, proljeće će donijeti zanimljivu i šarenu igru s različitim jednako jarkim i upečatljivim bojama ili njihovim pastelnim nijansama. Nebitno o kojem godišnjem dobu se radi, Greenery u vaš ormar, okolinu, tanjur i život općenito u 2017. unosi pozitivnu energiju koja će vas potaknuti da u 2017. donesete nekoliko hrabrih (modnih) odabira.

@balenciaga

@balenciaga

@blaireadiebee

@blaireadiebee

@trineswardrobe

@trineswardrobe

manrepeller

@manrepeller

@gucci

@gucci

@hannelimustaparta

@hannelimustaparta

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram, Pantone

Učitati još
Zatvori