Bezvremenski baloneri

Originalno dizajniran za pripadnike britanske i francuske vojske u vrijeme Prvog svjetskog rata, takozvani ‘trench coat’ postao je bezvremenska klasika i svoje je mjesto našao u ormarima muškaraca i žena svih dobnih skupina i stilova. Osim što je veoma praktičan jer štiti od kiše, njegov dizajn pristaje svima, a mogućnosti za kombiniranje ne nedostaje.

AndyTorresTrench6

Kultni Burberryjev model u bež jedan je od najpoželjnijih komada svjetskih trendseterica, a na našu sreću, pristupačnije varijante ovog modela našle su se i u ponudi high street brendova. Osim već spomenutih balonera u nude nijansama, popularni su i oni u mornarsko plavoj, maslinasto zelenoj i dubokoj crvenoj boji. One hrabrije među nama potražit će svoj primjerak u jarkoj boji ili s neobičnim uzorkom, a one koje vole biti u trendu odlučit će se za modernu varijantu klasike – baloner opuštenog kroja koji će lagano vijoriti na vjetru, a poželite ga ukrotiti, to ćete učiniti jednostavnim remenom umjesto uobičajenog kopčanja na gumbe.

zara1

Još jedan razlog zašto volimo balonere je taj da su nosivi u svim dnevnim i večernjim prilikama, a poželite li ga podići na viši nivo, upotpunite ga zanimljivim detaljem poput elegantnog broša. Kvalitetan primjerak zasigurno ćete nositi još dugo, a gdje ga možete nabaviti, pogledajte u galeriji.

Foto: Style Scrapbook, Zara

0