Duh prošlih vremena u kolekciji mlade dizajnerice

Duh prošlih vremena u kolekciji
mlade dizajnerice

andys

Nešto prije nego je mediteransko Sunce najavilo vrijeme laganih i lepršavih odjevnih predmeta, iz Andy’s ateljea stigla je nova proljetno – ljetna kolekcija haljina i suknji, inspiriranih etno motivima. Prirodne tkanine i prozračni krojevi koji pružaju osjećaj nesputanosti, oslanjaju se na čaroliju primorskog načina života.

Ni dizajnerica Andrea Anić Dokmanović, poput najzvučnijih svjetskih modnih imena, nije odoljela etno elementima koji, unatoč proteku vremena, nikada nisu niti će izgubiti svoj šarm, o čemu svjedoče trendseterice u čijim će se ormarima nedvojbeno naći bar jedan od ovih modnih uradaka.

35

DUH PROŠLIH VREMENA

Ovom kolekcijom Andy’s ujedno predstavlja i svoj način života, u skladu s prirodom, kulturnim nasljeđem i povijesnim identitetom. Stara narodna izreka da je „ljepota svakog čovjeka u njegovoj jednostavnosti“, primjenjiva je i na ovim lepršavim kreacijama. One su nedvojbeno dio nematerijalne kulturne baštine, očuvane Andreinim kreativnim izričajem koji u sebi nosi duh prošlih vremena; vremena u kojemu su vrijedne ruke žena ručno stvarale nešto što će ih u svim prigodama činiti lijepima, privlačnima i ženstvenima.

75

Za razliku od svih onih odjevnih predmeta koji u proljeće i ljeto otkrivaju veliki dio ženskoga tijela, ovaj ga dizajn štiti, ali ujedno i provocira, jer samo dijelom da naslutiti tjelesne obrise. Neovisno o tome poželite li otići na izlet, šetnju uz more, sjesti na sjenoviti pašnjak ili u mondeni restoran, ove kreacije mamit će poglede, jer objedinjuju romantiku tradicionalnog i starinskog, naglašavajući ljepotu prirodnog.

andys suzana holtgrave new camapign (37)

andys suzana holtgrave new camapign (11)

68

andys suzana holtgrave new camapign (23)

Fotografija: Suzana Holtgrave

Modeli: Lea Petanović, Dorotea Valentić

Frizura: Mijo Majhen

Učitati još
Zatvori