Na snimanju kampanje s A’marie

Na snimanju kampanje s A’marie

Anamarija Brkić

Hrvatice naprosto vole dizajn Anamarije Brkić – jer je nosiv, ženstven, multifunkcionalan i lak za kombiniranje u bezbroj prilika. Brend A’marie jedan je od najuspješnijih na našoj sceni, upravo zato što kupovinom komada s ovim potpisom ulažete u konkretan ‘piece’ koji može potrajati niz sezona. Anamarija je oduvijek razmišljala unaprijed, nikada nije skretala s puta svoje estetike i naprosto intuitivno zna što žene vole. Nedavno je predstavila svoju kolekciju za proljeće 2017. koja donosi nove uzorke, detalje i jednu šareniju modnu priču nego što smo navikli gledati. Tu su i baloneri s njezinim potpisom, haljine s otvorenim leđima i još bezbroj drugih modela u kojima će biti užitak provesti nadolazeću sezonu.

Proveli smo dan na snimanju posljednje kampanje, ovo je ‘behind the scenes’ priča…

A'marie intervju

Kako bi opisala svoje trenutno stanje, poslovno i privatno – osjećaš li da si ‘točno gdje trebaš biti’?

Kod mene trenutno vlada spoj zadovoljstva i radosti, to je stanje koje vrijedi kako za privatnu tako i za poslovnu sferu. Privatna je sfera za vrijeme stvaranja nove kolekcije kao uvijek malo trpila, ali to je nešto što sam već odavno prihvatila kao zadanu varijablu. Kada kolekcija izađe van, sve opet sjedne u neke malo opuštenije okvire, pa nastavim, i nastojim nadoknaditi sve ono što sam morala staviti na stand-by. Tako da sam upravo, kako si to lijepo navela, točno tu gdje trebam biti…

A'marie intervju

Nova kolekcija donosi drugačiju priču o A’marie brendu, puno je tu boja, printeva, šarenila. Kako bi povukla paralelu između toga i svog raspoloženja kada je kolekcija nastajala?

Još dok sam birala materijale bila sam u potpunom oduševljenju bogatstvom ponude i, naravno, htjela sam ih sve! Morala sam suziti izbor i odabrati najbolje i, također, one koji će se međusobno moći i uklopiti. Stoga svakako moram priznati da me proces stvaranja ove kolekcije maksimalno uveseljavao i nevjerojatno utjecao na moje raspoloženje. Kako sam bila ispunjena i zadovoljna stvaralačkim procesom prenosila bi tu lijepu pozitivnu vibraciju i na privatnu sferu pa se to sve lijepo ispreplitalo.

amarie kampanja

Također, kampanja nije usredotočena samo na odjeću, tu je cijela povezanost s arhitekturom, upečatljiv prostor, tvoja nova suradnja s brendom Dawg Swag… 

Da, izvrstan prostor uz kojeg je odjeća još više akcentirana. Naime, do pronalaska tog prostora imala sam posve drugačije ideje, eksterijer, puno biljaka… Kada sam ugledala ovaj stan sve drugo mi se činilo manje atraktivnim i zanimljivim. Jednostavno sam vidjela ekstenziju svih ideja koje sam nastojala prenijeti u kolekciju, u ovom interijeru i jako sam zadovoljna kako se sve međusobno ukomponiralo. Suradnje mi se isto nekako, mogu primijetiti, nadovezuju na segmente u privatnom životu, pa kako mi je ušao u život jedan šarmantni ljubimac odmah se pojavila i želja za širenjem ponude A’marie accessoira u novom smjeru.

A'marie intervju

Kako bi opisala svoju novu kolekciju u jednoj rečenici?

Mogu i u jednoj riječi? Proljeće!

amarie kampanja 17

Bi li rekla da je tvoj brend tvoj život? Kada povlačiš crtu i prelaziš u svoj privatni svijet?

Dobar dio života, ali ne život u potpunom smislu. Pa, crtu je najlakše povući za vrijeme ljetnog odmora, ili tijekom putovanja tada mi zbilja to puno, puno brže i jednostavnije uspije. Naučila sam kroz godine da treba znati napraviti pauzu s vremena na vrijeme jer na taj način se ustupi mjesto svježim idejama. Kako moj posao podrazumijeva široki spektar radnih mjesta, kako bi se kvalitetno prebacila s jednog na drugi i bila u svakom od njih učinkovita, svako toliko potreban mi je odmak. Na dnevnoj razini, crta se povlači predvečer. Do tada je sve u punom pogonu.

A'marie intervju

Imaš jako ‘forward’ razmišljanje što se tiče mode, uzmimo samo primjerice A’marie Instagram profil koji je senzibilan, drugačiji – bi li rekla da oduvijek intuitivno znaš kako nešto učiniti boljim?

Hvala, puno mi znači ova vrsta pohvale. Mogu reći da sasvim sigurno intuicija zauzima veliko mjesto u mom životu. S A’marie Instagram profilom sam željela upravo to, da pokazuje jedan posve drugačiji stil, da ga krasi nenametljivost, moja senzibilnost i nadasve profinjena estetika.

Čime bi se bavila da nisi dizajnerica, želiš li ovo raditi zauvijek?

Uh… Mislim da su kreiranje i moda apsolutno moj poziv, oduvijek. Zbilja ne znam što bi me moglo tako zaokupiti kao ovo čime se bavim, iako, kuhanje me sve više privlači i koristim svaki slobodan trenutak kako bi se posvetila novim okusima, tako da se možda moja kreativa jednoga dana preusmjeri i na pripremu hrane te slastica,tko zna… No možda je slađe ovako.

A'marie intervju

Imaš li ‘coulda,woulda,shoulda’ momente, kako se nosiš s njima?

Naravno, nekad su više izraženiji, a nekad manje. Poštujem proces propitkivanja, jer mi je to znak koliko mi je do nečega stalo. Najbolji način je kada se nasuprot tih pitanja pojave dobri argumenti, ali ukoliko izostanu ni to nije najstrašnije, jednostavno idemo dalje…

Koliko se propitkuješ u ovom poslu?

Propitkujem se na bazi svake nove kolekcije, ali i suradnje. S obzirom da stvaram nove komade tijekom cijele sezone stavljam pod lupu sve ono što radim. Nastojim da sve bude u što većem i mogućem skladu, osobito jer radim s vizualnim izričajem. Propitkujem tržište, ponudu, kvalitetu tkanina, ali i svaki vid predstavljanja na tržištu kao naravno i razvoj svog brenda…. Puno je tu propitkivanja. Propitkujem i odnose sa svojim zaposlenicima, moj posao je također da osiguram uvjete da moj tim bude zadovoljan te ispunjen pa isto tako i moji klijenti, poslovni partneri… Naravno, tu je i ono godišnje ‘podvlačenje crte’, ali sve je to već postalo dio normalnih ciklusa i rutine.

A'marie intervju

Što je najbolje što si naučila do sada?

Da je nužno imati jednu optimalnu dozu samopouzdanja i vjere u ono što radite i pritom maksimalno poštivati vlastitu intuiciju. Te da treba pomicati vlastite granice i ne prestajati truditi se da budemo uvijek još bolji u svemu – kako poslovno tako i privatno.

A'marie intervju

A'marie intervju

amarie kampanja 17 (14)

A'marie intervju

A'marie intervju

A'marie intervju

amarie kampanja 17

Foto: Sanja Jagatić, Maja Kljaić

Učitati još
Zatvori