Influencerica koja pokazuje sve čari yoge u trudnoći

Influencerica koja pokazuje sve
čari yoge u trudnoći

Uz sve promjene, psihičke i fizičke, koje trudnica proživljava od trenutka kada sazna da čeka bebu, mnoge će u tim prvim mjesecima biti negativne. Neočekivani umor, sitni bolovi kako se tijelo prilagođava novonastalom stanju i te notorne mučnine svakome bi poljuljale vjeru u vlastito tijelo, ali i postavile puno pitanja – kako se sada sa svime nositi? Kako riješiti problem, jedan po jedan, te nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima koliko-toliko normalno.

Preporučuje se prenatalna yoga

Jedan od savjeta koji se snažno potiče, ako je trudnoća regularna, ni na koji način rizična i ako se trudnica generalno osjeća dobro, svakako je vježbanje. Svi koji su održavali rigorozan raspored vježbanja prije trudnoće, odmah će osjetiti da ne žele stati i da im trening pomaže. No, prilagođen trenutnom stranju, naravno, uz kvalificirane trenere i vježbe sigurne za trudnice, bez samostalnog eksperimentiranja s vježbama ako niste za to obučeni. Prenatalna yoga visoko je na listi preporučenih treninga baš zato što pomaže otkloniti te sitne bolove i osjećaj ukočenosti, a istovremeno regulira disanje i njeguje um.

Za sve trudnice koje do kraja planiraju biti na radnom mjestu, ovaj aspekt njegovanja uma i čišćenja od svakodnevnog stresa, dodatan je poticaj da počnu vježbati yogu i mentalno se odmaknu od svakodnevnih zadataka. Uz to, prenatalna yoga olakšava san, pomaže s otpuštanjem anksioznosti, ublažava glavobolje i bol u leđima te povećava fleksibilnost mišića koji će se aktivirati pri porodu. No, i yogu treba prakticirati sa svim sigurnosnim mjerama uz nadzor specijaliziranog trenera koji će nadgledati vježbe te slušati svoje tijelo kako ga ne biste preopteretili.

Instagram inspiracija

Fitness influencing na Instagramu je postao cijela poduzetnička grana s rijekama followera koji prate svoje najdraže trenere i pronalaze motivaciju za pokretanje vlastitog tijela. Da je prenatalna yoga i u poodmakloj trudnoći itekako moguća, kao jedna od mnogih, dokazuje Holly Bentley na svojem Instagram profilu. Ova iskusna trenerica yoge itekako je fleksibilna što joj je olakšalo vježbanje u trudnoći, toliko da praktički nije morala prilagođavati tijelo svim pozama koje je radila i kad nije bila trudna – što naravno nije slučaj sa svima zainteresiranima za prenatalnu yogu, zašto se preporučuju licencirani treneri i centri te otvoren razgovor sa svojim liječnikom. No, svakako je inspiracija za sve koji razmišljaju početi ili osjećaju da im tijelo govori da bi trebali. Holly je svoje putovanje kroz #pregnantyoga doba opisala na blogu – vi se motivirajte u nastavku.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori