Savršeni ‘pokloni’ koje baš svaka novopečena mama želi

Savršeni ‘pokloni’ koje baš
svaka novopečena mama želi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A (@asmaalmatrooshi) on

Svaka novopečena mama složit će se da su prvi dani kod kuće s bebom doista posebni. Dekoriranje sobice i popis stvarčica za novorođenče uglavnom se do rođenja prinove realiziraju. No, osim materijalnih poklona postoje stvari koje su od neprocjenjive vrijednosti za novopečene mame. Nove okolnosti i sasvim izmijenjeni ritam nerijetko zahtijevaju potporu najbližih kako bi  stres bio što manji. Kuća postaje poprilično živahna, budući da gosti i šira obitelj s nestrpljenjem iščekuju vidjeti bebu. Uobičajeni pokloni uključuju robicu, pomagala i igračke, no koliko se zaista vodi briga o tome što mami zapravo treba? U nastavku pročitajte najbolje ideje koje će razveseliti novopečene mame i uljepšati im prve dane majčinstva.

Čak i mama treba mamu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sadia Badiei, BSc Dietetics (@pickuplimes) on

Novopečenim majkama potrebna je velika količina energije za brigu oko bebe. S obzirom na to da je tijelo ipak preživjelo porod i iscrpilo se, topli hranjivi obroci od izuzetne su važnosti. No, friške mame između hranjenja, prematanja, kupanja, dojenja i drijemanja često zaborave jesti i jednostavno nemaju vremena za kuhanje. Iako se ustručavaju pitati ili im jednostavno ni nije na pameti, ovakav ‘poklon’ uistinu će cijeniti. Mala pomoć u kućanstvu i uskakanje oko čuvanja bebe, kako bi mama dobila vremena za tuširanje ili popodnevno drijemanje, nemaju cijenu. Jednostavni recepti na žlicu s omiljenim sezonskim povrćem najljepši su dar koji možete dati. Privilegiju ‘ekspres usluga’ mame i bake nažalost nemaju svi, pa će brižna prijateljica svakako voditi računa da uskoči s kuhanjem za nekoliko dana unaprijed.

Iznenadite ju tretmanom uljepšavanja

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Castelbel (@castelbelporto) on

Svakoj mami teško pada odvajanje od djeteta pa makar i na sat vremena. Zadnje što bi same za sebe rezervirale je tretman za opuštanje i uljepšavanje. Uređivanje, uljepšavanje i briga o sebi nikako ne staje dolaskom djeteta, ali se sigurno stavlja u drugi plan. Novopečene mame nemaju pritisak vraćanja u formu odmah nakon poroda, ali svakako imaju želju osjećati se ženstveno i privlačno. Stoga zabravite na uobičajene poklone i razveselite ju poklon bonom u spa centru. Osim što će joj podići samopouzdanje, u tih sat vremena napunit će baterije za obaveze koje ju čekaju. Osjećaj krivnje zbog odvajanja ublažite dirljivom porukom u kojoj ćete joj dati do znanja da ste za to vrijeme vi babysitter/ica.

Profesionalno slikanje i personalizirani darovi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A (@asmaalmatrooshi) on

Ovo je definitivno vrijeme koje prebrzo prođe pa ga valja zabilježiti divnim slikama. Trajna uspomena koju će rado prelistavati u svakom životnom dobu izvrstan je poklon za novu obitelj. U svijetu poznatih i slavnih, photoshoot u vrijeme trudnoće poznata je stvar. No, profesionalno slikanje nakon rođenja još je ljepše s obzirom na to da je na slici mala obitelj koja je sada potpuna. Ako ste spretni s fotoaparatom, organizirajte photoshoot i pretvorite poslijepodne u pravu zabavu. Izbora je na pretek, od osmišljavanja teme i odjeće do lokacije po stanu. Na vama je da rezervirate obiteljskog fotografa u dogovoru s novopečenom mamom i priuštite joj nezaboravno iskustvo. Simpatičan poklon za uokviriti možete napraviti i s odljevom bebinih stopala i ruku s datumom. Zanimljivo malo umjetničko djelo koje će krasiti sobicu ostat će personalizirana vječna uspomena na prve dane.

Espresso aparat

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nespresso Sweden (@nespresso.se) on

Novopečene mame kronično su neispavane, ali svejedno imaju onaj blaženi sjaj čak i uz samo dva sata sna. Ljubiteljice kave teško su se suzdržavale omiljenog kofeinskog napitka u trudnoći, pa nakon poroda nema boljeg poklona od dobrog aparata za kavu. Mame koje nisu pile kavu sigurno su otkrile čari ovog napitka nakon poroda. Odličan način za održavanje budnog stanja definitivno je miris vrhunske kave. Turska, instant ili pak espresso – u prvim danima svaka će dobro doći. No, ona iz aparata nekako je elegantnija za pripremu s obzirom na to da samo ubacite kapsulu i pritisnete gumb. Na tržištu su dostupni brojni modeli koje osim izvrsne kave krasi i lijep dizajn pa će se uklopiti u svaku kuhinju.

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori