3 podcasta koji mogu znatno olakšati život budućim mamama (i dobro ih nasmijati)

3 podcasta koji mogu znatno olakšati život budućim mamama (i dobro ih nasmijati)

@life_mirroring

Jedna od prvih misli s kojima se suočavaju žene kad prvi puta zatrudne je: “Ajme, pa ja ništa o ovome ne znam”. Možda ste slušali trudne prijateljice dok su pričale, ispitivali svoje majke, tu i tamo pokupili neke informacije putem, ali ako se zaista zdušno niste pripremali za trudnoću, te su priče na jedno uho ušle, a na drugo izašle. Naprosto se u tom trenu niste mogli poistovjetiti dovoljno da sve zapamtite.

Podcast umjesto knjige

Otkrivanje novog svijeta trudnoće i majčinstva traje nekoliko mjeseci dok sami sa sobom niste u potpunosti svjesni što se dogodilo i što će se tek dogoditi. U vama raste malo biće, mali čovjek, vaše tijelo proživljava toliko promjena da ni sami više ne možete pratiti i taman kad se nekako saživite sa činjenicom da ste trudni, iza ugla već dolazi rođenje bebice i cijeli jedan novi set informacija koje morate početi sakupljati.

Ako uz to još i radite, vjerojatno do samog kraja (odnosno obaveznog termina odlaska na porodiljni) ostajete posvećeni svojem poslu što opet zauzima značajni dio dana i kapaciteta učenja. Nove činjenice možete učiti iz knjiga pa iako svakako postoji literatura koja se mora pročitati, dok dođete kući s posla već ste toliko izmoreni da nemate snage upijati informacije čitajući.

@cindiyang

I tu u priču ulaze podcasti, savršena forma za oboružavanje novim znanjima, dok, primjerice putujete na posao i s posla. Ponekad ih slušamo za razonodu, no istovremeno mogu biti moćan alat za saznavanje važnih stvari i upijanje informacija kroz sadržaj koji su stručnjaci učinili vrlo pitkim. Ovo su naši (preslušani) favoriti:

The Startup Pregnant Podcast

Osim stručnjaka i medicinskih djelatnika koji svoje znanje prenose kroz ovu odličnu formu, podcaste vode i mame poduzetnice koje kroz prizmu svojeg iskustva, trudnoće i majčinstva pričaju o karijeri nakon poroda, poslovnim zadacima za vrijeme trudnoće, kako pomiriti obitelj s poslom… Baziran u formi razgovora sa sugovornicima, The Startup Pregnant Podcast budućim i novopečenim mamama daje neke alate za suočavanje s realističnim situacijama.

40 Weeks Pregnancy Podcast

Ovaj kratki i slatki podcast donosi nove informacije o rastu i razvoju vaše bebice iz tjedna u tjedan. U svakoj se epizodi vrlo sažeto može doznati koliko je beba otprilike velika (u obzir se, naravno, uzima prosjek, bolju procjenu veličine će vam dati liječnik na pregledu), u kojoj je fazi razvoja, što očekivati od sebe i vlastitog tijela. Pronađite ga na ovom linku.

Pregnancy Confidential

Pregnancy Confidential zamišljen je poput panela u kojem je iz epizode u epizodu na rasporedu nova tema, uglavnom povezana s tijekom trudnoće i određenim promjenama koje se zbivaju. Urednici magazina Parents su moderatori, a u razgovoru podjednako sudjeluju stručnjaci, koliko i mame iz redakcije koje pridonose svojim iskustvima.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori