Moderna mama: Ella Dvornik

Moderna mama: Ella Dvornik

U novom izdanju rubrike Moderna mama ugostili smo Ellu Dvornik i preslatku Balie. Ovu blogericu i influencericu te odnedavno i mamu, ne treba previše predstavljati, a ako Ellu pratite na društvenim mrežama onda ste se već virtualno upoznali i s nestašnom djevojčicom koja će uskoro napuniti godinu dana. Balie samo što nije prohodala što znači da će u kratko vrijeme zabave biti još i više.

Ella nikada nije skrivala sve nedoumice s kojima se susretala, od trenutka kada je doznala da je trudna, pa sve do sada. Sa svojim online communityjem dijeli najzanimljivije trenutke iz života, aktivno komunicira s followerima, zbog čega je svakako jedna od najpopularnijih influencerica u Hrvatskoj. S obzirom na specifičan posao s kojim se bavi, razgovarali smo s Ellom o bloganju, fotkanju, balansiranju slobodnog vremena i trenutaka koje poslovno provodi online. Doznajte sve u nastavku!

1. Kada si shvatila da je tvoje bloganje postalo pravi posao? Kada si doznala da si trudna, jesi li razmišljala kako će to utjecati na tvoj koncept bloga/Instagram profila?

Kad su mi ljudi počeli nuditi novce za to, naravno. Do tad sam samo dobivala proizvode za isprobavanje i slično. Kad sam ostala trudna mislila sam i očekivala sve najgore… Bavila sam se putovanjima. Beba u Nepalu nije zvučala primamljivo, iskreno. A i bilo me strah da ću početi isključivo pisati o majčinstvu, a zaista to nisam htjela. Želim imati i druge hobije uz to, pa eto sada miješam sve i svašta.

2. U današnjem tehnološki naprednom svijetu se lome koplja oko objavljivanja fotografija djece na društvenim mrežama, no mnogi su na tome izgradili svoj cijeli brend. Jesi li se ikad dvoumila oko objavljivanja fotki Balie na Instagramu?

Jesam, ali nisam mogla odoljeti da ne stavim. Tolko mi bude super trenutaka da jednostavno imam potrebu pohvaliti se svojim čovječuljkom. 🙂

3. Koliko je fotografija važan dio tvog svakodnevnog života? Razmišljaš li cijelo vrijeme „u kadrovima“, pogotovo otkad je fotkanje postalo toliko lakše jer su kamere na mobitelima sve bolje?

Pa važna je svakako, ali nemam toliko vremena koliko i neki koji se isključivo bave mama bloganjem ili pak kao oni koji nemaju djece. Imam fotografkinju koja ide sa mnom na bitna putovanja i nekako mi je lakše kad to odradi profesionalac. Meni daje onda vremena da se raspišem bez da brinem o obradi 1000 fotki. A kad nemam fotografkinju uz sebe, onda mobitel igra glavnu ulogu – trenutno je to najnoviji Huawei Mate 20 Pro.

4. S nečim tako prisutnim u našim životima kao što su društvene mreže, teško se isključiti. Imaš li potrebu balansirati između privatnih trenutaka gdje mobitel ostavljaš što dalje od sebe i trenutaka kada „radiš“ i razmišljaš o sljedećem postu?

Skužila sam da vikendom ne objavljujem puno. To očito znači da shvaćam društvene mreže kao posao preko tjedna. Ponekad imam potrebu isključiti se, ali realno uvijek sam spojena na mobitel iz ovog ili onog razloga.

5. Jesi li ikad razmišljala o tome da se u potpunosti isključiš? Ili barem na određen period vremena?

Jesam, ali još nisam smislila što da radim u tom vremenu. Primjerice, kad putujem poslovno onda nisam toliko online.

Fotkano Huawei Mate 20 Pro pametnim telefonom

6. Imaš dosta snažan community, čini mi se, i followere koji te zaista podržavaju. Što je najljepše kod toga? A kako se nosiš s negativnim komentarima?

Pa najljepše je to što te podržavaju potpuni stranci, naravno, što te ne poznaju, a opet nekako imaju osjećaj da te znaju. Na negativne komentare odgovaram sarkazmom.

7. Otkako je Balie stigla na svijet, sigurno se sve okrenulo naglavačke. Kako danas izgleda tvoj radni dan?

Puno bolje. Sad imam dadilju šest sati dnevno pa mi je puno lakše, iako me skroz dekoncentrira kad ju čujem da plače u pozadini. Meni treba puno duže da dođem k sebi ujutro pa imam radni dan od 4 sata, ostatak vremena trčkaram po sastancima na koje nerijetko povedem i Balie.

8. Zapravo, s obzirom na opis posla, vrlo brzo si opet uskočila u radni ritam. Koliko je to bilo teško, što se tiče prilagodbe na novi način života?

Bilo je jako teško. Prvo jer sam se još oporavljala. Od carskog, a zatim i jer smo svi bili friško pečeni i nismo znali kako ni što. Ali sad smo se navikli i zaboravili kako je bilo prije. Tako to biva uglavnom.

9. Koji je bio najbolji savjet koji si dobila kada si postala mama i koji bi dala svim novopečenim majkama?

Da ne slušam tuđe savjete.

10. Balie je jako aktivna beba. Kako izgledaju vaši zajednički obiteljski trenuci? Koji vam je najljepši dio dana? Imate li već neke rituale kojih se držite?

Pa ona uglavnom skače po svima, stoji, baca stvari, a mi gledamo i ne možemo vjerovati. Najljepši trenutak u danu je kad oko 8 navečer napokon zaspe pa i mi možemo odmoriti. Što se rituala tiče, nemamo baš neke rituale. Sve ide prirodno i spontano.

11. Kao obitelj puno putujete, poslovno i privatno. Što je najteže kod putovanja s malom bebom? Planirate li uskoro novo zajedničko putovanje?

S malom bebom ne treba putovati ako nije bas nužno. Nije lako, tako da čekamo da malo poraste pa ćemo onda u avanture oko svijeta.

Fotkano Huawei Mate 20 Pro pametnim telefonom

Foto: Sanja Jagatić

Realizirano u suradnji s tvrtkom Huawei Hrvatska i pametnim telefonom Huawei Mate 20 Pro.

Učitati još
Zatvori