Babymoon – simpatičan trend u putovanjima koji vole parovi s bebom na putu

Babymoon – simpatičan trend u putovanjima koji vole parovi s bebom na putu

Što je babymoon?

Babymoon putovanja posebno je simpatičan trend koji prate parovi diljem svijeta i koji je s popularizacijom putovanja općenito postao još atraktivniji. Pitate se o čemu se radi? Riječ je zajedničkom bijegu iz svakodnevice i uživanju u intimnim trenucima prije nego što na svijet dođe njihova beba. Radi se o vremenu koje par posvećuje jedan drugome, pažnji usmjerenoj samo na međusobni odnos dok slatko iščekuju veliku promjenu.

Potpuno drugačiji način života koji je ispred njih i koji je većinu vremena fokusiran na novorođeno biće žele dočekati uz predivan osjećaj koji im pruža zajedničko putovanje. Tako na simboličan način ispraćaju dio života koji su proveli brinući jedno o drugome i dočekuju vrijeme koje će obilježiti njihovo dijete.

A kamo otputovati?

Uvjet je da se buduću mamu ne izlaže riziku i, pogotovo ako ulazi u avion, da na putovanje kreće tek kad je liječnik sve odobrio – najčešće u drugom tromjesečju. Zato su za babymoon destinacije posebno atraktivna mirna i romantična mjesta koja čak ni ne moraju biti kilometrima udaljena od mjesta u kojem živite. Za smještaj se bira ugodna lokacija u kojem par ima sve što im treba kako se ne bi pretjerano zamarali svakodnevnim sitnicama, pa odluka najčešće pada na all inclusive hotele i resorte.

Terase za zajedničko uživanje u sutonu i ispijanje mocktailsa neizostavni su “začini” ovakvih putovanja. Također se pazi da je do destinacije lako i jednostavno doći bez dugih vožnji, presjedanja ili čekanja u zračnoj luci, idealno da je stvorena za opuštanje. Tako da su izbor najčešće mjesta s plažama i bazenima, daleko od vreve grada za maksimalan odmor, no naravno, svaka se trudnica razlikuje pa će nekome možda više odgovarati istraživanje nepoznatih gradova nego beskrajno izležavanje na ležaljci.

A post shared by EnmiSStrece (@enmisstrece) on

Osim što je babymoon prilika za buduće roditelje da se dodatno povežu prije nego što beba okrene njihov svijet naglavačke, također je prilika i za dobar odmor te jedno lijepo putovanje koje će ostati u sjećanju. Na linku imamo ideje za neke destinacije ako ste spremni isprobati ovaj trend.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori