Tiha knjiga za senzo-motorički razvoj djeteta

knjiga

Osim što provodi edukativni program učenja kroz igru i Bajkopričanje, Centar za kreativni razvoj ‘U oblacima’ od ove godine izrađuje i tihe knjige. Što su one zapravo? Riječ je o malom svijetu razvojnih aktivnosti koje će educirati i zabaviti vaše najmlađe. Tiha knjiga sastavljena je od stranica koje sadrže tematski i motorički raznolike igre u kojima djeca rado vježbaju svoje prste, um i maštu.

knjiga3

Tiha knjiga u mnogočemu potiče djetetovu samostalnost, a veliki naglasak stavlja na senzo-motorički razvoj djeteta u igrama memorije, spajanja i slaganja, razlikovanja, vezivanja, provlačenja. Budući da tiha knjiga nema utvrđeni tekst, dijete svaki put stvara svoju priču, ploveći pritom nepreglednim morima maštovitih likova, mjesta i zbivanja.

knjiga2

Ona može biti izrađena od kartona, tkanine ili nekih drugih, na dodir i zvuk, djeci zanimljivih materijala. Može se neprestano širiti novim stranicama i nadopunjavati sadržajima i aktivnostima, prema interesima i stupnju razvoja vašeg djeteta. Tiha će knjiga vašim mališanima otvoriti vratašca čarobnog svijeta mašte u kojem će samostalno i veselo razvijati motoriku i upoznavati svijet oko sebe i u sebi.

knjiga4

Personaliziranu tihu knjigu od 4, 6 ili 8 aktivnosti možete naručiti na stranici Centra, gdje se također možete obratiti kako bi vam Centar za kreativni razvoj ‘U oblacima’ osmislio  tihu igru prilagođenu potrebama i interesima vašeg djeteta.

Foto: Centar za kreativni razvoj ‘U oblacima’

0