Slavne mame koje stoje iza poznatih brendova

U Hollywoodu ne nedostaje majki koje balansiraju svoje karijere u showbusiness svijetu s odgajanjem djece. No, postoje i one majke koje ne samo da žongliraju s ulogama majki i svjetski poznatih glumica, nego su i lica te pokretačka snaga iza utjecajnih brendova.

celebmame

Naravno, one imaju vojsku dadilja i ispomoći, prokomentirat ćete, nije ni čudo da sve to uspijevaju kad nikad nisu same. Istina, no unatoč tome, odlučile su svoju slavu i utjecaj upotrijebiti kako bi zagovarale pozitivan lifestyle te time postale uspješne poduzetnice i katapultirale svoj lik izvan uobičajenih granica.

Neke od njih odabrale su put kroz koji žele promovirati određen način života, dok su se druge bacile u proizvodnju te stoje iza popularnih baby ili beauty proizvoda.

Jessica Alba i The Honest Company

Jessica Alba

Koliko god to htjeli ili ne htjeli priznati, prekrasna Jessica uglavnom je bila poznatija zbog svog fizičkog izgleda nego zbog TV ili filmskih uloga koje je ostvarivala. No, zaokret je došao kad se odlučila posvetiti majčinstvu i odgoju dvije kćeri i krenula u sasvim jednu drugačiju životnu ulogu. The Honest Company je rezultat duge potrage za organskim i potpuno prirodnim proizvodima za djecu i čišćenje. Njena stranica nudi bezbroj proizvoda, od pelena, raznih kremica za bebe pa sve do sredstava za čišćenje prozora, a sve na potpuno prirodnoj bazi.

Blake Lively i Preserve

Blake Lively

Novopečena majka Blake Lively u jednom je trenutku odlučila izaći iz okvira klasične ljepotice i glumice te pokrenuti nešto “za svoju dušu”. Tako je nastao projekt Preserve, lifestyle stranica i webshop gdje se promovira rustikalan i domaći, obiteljski način života. Zaokružila je svoj poslovni pothvat trudnoćom koja ju je inspirirala da pokrene brend baby proizvoda, liniju koju tek sad iščekujemo. Iako je optužuju za kopiranje Gwyneth Paltrow i Goop ideje, Blake je odlučila ne obazirati se na zle glasine i čvrsto stati iza svojih želja.

Miranda Kerr i Kora Organics

Miranda Kerr

Miranda Kerr svoju je liniju beauty proizvoda pod nazivom Kora Organics pokrenula iz čiste osobne potrebe. Nakon godina snimanja i tona šminke koja je aplicirana na njenu kožu shvatila je kako su ti proizvodi prepuni kemikalija i kako je krajnje vrijeme za promjenu koja će se prvenstveno odraziti na njenom sinu. Tako je nastao Kora Organics, beauty brend kojem su u glavnom cilju 100 % prirodni proizvodi za kožu, ne testirani na životinjama i razvijani s dubokom ljubavlju te duhovnom filozofijom održivosti.

Drew Barrymore i Flower

Drew Barrymore

Svestrana Drew Barrymore već 20 godina radi pod kapom svoje produkcijske kompanije Flower Films, a prošle je godine odlučila krenuti u novi poslovni pothvat lansirajući make-up brend naziva Flower. Njihov je cilj svaku ženu inspirirati da se osjeća lijepom, ne diskriminiraju cijenom niti se ekskluzivnošću uzdižu iznad drugih. Proizvodi Drew kupuju se u najvećem američkom supermarketu Walmart u pristupačnim pakiranjima koja skrivaju najfinije i najkvalitetnije sastojke, posebno birane boje i mirise dostupne apsolutno svima. I zbog tog ovu glumicu i majku dvoje djece naprosto obožavaju.

Gwyneth Paltrow i Goop

Gwyneth Paltrow

Glumica s A-liste u jednom je trenutku odlučila u potpunosti zaokrenuti svoj životni stil i kao majka dvoje djece pokrenula najsnažniji celebrity online brend u svijetu – Goop. Ovaj online magazin i newsletter promovira haute couture stil i često je kritiziran kao nedostižan prosječnim majkama, no i dalje ne možemo zanijekati njegov uspjeh. U sklopu stranice dostupno je zanimljivo lifestyle štivo te pogled u svijet zdravlja kakvim ga želi prezentirati Gwyneth.

Reese Witherspoon i Draper James

Reese Witherspoon

Osim nabrojanih celebrity mama, najavu svojih projekata dale su i Beyoncé te Reese Witherspoon koje se uskoro bacaju u poduzetničke vode. Reese Witherspoon pokrenut će lifestyle stranicu Draper James nazvanu prema imenu njenog sina na kojoj trenutačno aktivno radi, a koja će ujedno i prodavati baby proizvode, od proizvoda za kupanje, odjeće, parfema pa sve do posteljine, kako sama kaže, “s južnjačkim štihom”.

Beyoncé i 22 Days Nutrition

Beyonce

Beyoncé je pak započela projekt zdrave prehrane putem stranice 22 Days Nutrition, koja osim plana prehrane donosi i webshop u kojem se svi proizvodi mogu kupiti. Na tu je ideju došla nakon što je prošle godine odradila 22-dnevni veganski izazov u kojem je izbacila iz svoje prehrane sve namirnice životinjskog podrijetla, navodno se nakon toga osjećajući savršeno. Zato sad kreće u novu avanturu s nadom da će i svoje obožavatelje barem malo potaknuti da se počnu brinuti o svojoj prehrani.

Foto: Getty Images

0