ShivShav: robica za bebe i djecu od organskog pamuka

ShivShav: robica za bebe i djecu
od organskog pamuka

shivshav1

Priča o ShivShavu na neki je način i priča o maloj obitelji od koje je sve počelo. Sandra Ružić počela je šivati robicu od pamuka jer je njen sin bio sklon kožnim osipima otkako se rodio – ne samo da su se morali prebaciti na platnene pelene nego je i druga robica iritirala njegovu osjetljivu kožu. Tražeći rješenje za taj problem, Sandra je upoznala prednosti organskog pamuka i odmah se zaljubila.

“S prvim bodićima i hlačicama koje sam sašila za svog sina, nastala je ideja da pokrenem liniju organske robice koju bi nosila i druga djeca. Ova ideja za mene nije bila samo krojački izazov. Naime, kako se već 15 godina bavim raznim oblicima likovnog stvaralaštva, ovo je bila idealna prilika da robici dam svoj umjetnički pečat originalnim crtežima koje ću sama izraditi. Shiv Shav nije samo kolekcija organske odjeće za bebe i djecu, već je puno više od toga – ljubav prema djeci, prirodi, umjetnosti… sažeta u male odjevne predmete s velikom ekološkom porukom i pozivom da se vratimo zdravijem načinu življenja.” govori Sandra.

shivshav6

Od ideje do realizacije nije prošlo ni tren – organizirala je ekipu, odmah nabavila organski pamuk te započela proizvodnju. “Usporedno s osmišljavanjem i izradom krojeva, počela sam kreirati crteže. Željela sam napraviti mali pomak od tipičnih dječjih simbola i uvijek prisutne podjele na spolove . Ideja je bila djeci i roditeljima približiti domaće autohtone biljke i životinje koje na prvi pogled asociraju na Istru, Gorski kotar, Dalmaciju… Tako su nastali motivi paške čipke, masline, lavande, goranskog mede, Ježurke Ježića, sovice… koji danas krase svu ShivShav odjeću.”

Brend ShivShav je u potpunosti hrvatski proizvod, kupujući od njih pomažete lokalnu proizvodnju. Veliku pažnju pridaje se očuvanju planeta i uložen je veliki napor da svaki segment proizvoda slijedi tu premisu – materijal, boje na bazi vode, kartonska višenamjenska ambalaža. U ponudi su majice i bodići dugih i kratkih rukava, kratko/duge hlačice, kapice, trake za kosu… Bodići i hlačice rastu s bebama: “Produljili smo vijek trajanja dodatnim drukerima i prilagodljivim krojem, tako da roditelji ne moraju tako često investirati u bebinu odjeću.”

shivshav7

Sve proizvode možete razgledati na Facebook stranici ShivShav, a za narudžbe se obratiti direktno u inbox ili na mail adresu shivshav7@gmail.com.

Foto: ShivShav, Daniel Bakotić

Učitati još
Zatvori