Back to school: Izdvojili smo najslađe detalje za dječju sobu
Back to school: Izdvojili smo najslađe detalje za dječju sobu

Back to school: Izdvojili smo najslađe
detalje za dječju sobu

Početak rujna definitivno je posvećen djeci, za koju je to ujedno početak novih avantura u vrtićima i školama. Osim što krećete u pohod za novom odjećom i školskim potrepštinama, svakako je dobra ideja da zajedno osvježite i dječju sobu. Cijeli taj proces može biti motivirajuć i pozitivan za vaše dijete, stoga ga svakako uključite u odabir detalja kako bi u pozitivnom tonu krenuo u nove radne pobjede.

U tome ove sezone pomažu i high street brendovi poput H&M Home, Zare Home i Bloomingvillea koji su u svoju ponudu uvrstili obilje novih proizvoda, uz koje će dječja soba doživjeti simpatičan preobražaj. Pred početak nove školske godine, važno je osigurati da dječja soba bude inspirativno i organizirano okruženje koje će podržati uspješno učenje i razvoj vašeg djeteta. Preuređenje dječje sobe može biti zabavno i korisno iskustvo za cijelu obitelj.

uređenje dječje sobe_Pexels

Jesensko uređenje dječje sobe

Baš kao i u bilo kojoj drugoj prostoriji doma, dojam dječje sobe postat će drugačiji ako, primjerice, promijenite neke sitnice i dodate nove detalje poput nove krevetnine, zavjese ili postera. Ove jeseni zamjetan je trend nježnih i pastelnih tonova kao i prirodnih materijala koji će pridonijeti stvaranju opuštajuće i tople atmosfere. Priču možete stilski nadopuniti detaljima poput košare za igračke, razigranog tepiha i drvenih klupica koje će ujedno služiti i kao pohrana.

Sobu možete ukrasiti i policama, funkcionalnim zidnim vješalicama, tapetama, a omiljene detalje donosimo u nastavku. Sigurni smo kako ćete vi i vaš školarac dobiti ideju kako osvježiti sobu.

Organizacija je ključ

Prvi korak prema uređenju dječje sobe je organizacija. Rasporedite police, kutije i ladice tako da sve potrebne školske potrepštine budu lako dostupne. Ovo će pomoći vašem djetetu da se usredotoči na učenje umjesto da neprestano traži svoje materijale.

Inspirativne i funkcionalne površine

Postavite radni stol uz prozor ili područje s dobrim osvjetljenjem. Dodajte ploču za pisanje ili ploču za obavijesti kako bi vaše dijete moglo vizualizirati raspored obaveza. Kombiniranje funkcionalnosti s estetikom potiče produktivnost.

Personalizacija prostora

Uključite vaše dijete u proces preuređenja tako da može izraziti svoju kreativnost. Neka odabere boje, motive i ukrase koji će činiti sobu posebnom. Personalizacija okruženja potiče osjećaj pripadnosti i udobnosti.

Zona za opuštanje

Pored radnog prostora, stvorite i kutak za opuštanje. Postavite udobnu stolicu ili jastuk na kojem vaše dijete može čitati ili se odmarati nakon škole. Ovaj dio sobe trebao bi biti mjesto gdje će se dijete opustiti i uživati nakon svih dnevnih obaveza i aktivnosti.

Kreativni zid

Dajte djetetu priliku da izrazi svoju umjetničku stranu stvaranjem kreativnog zida. To može biti mjesto na kojem mogu izlagati svoje crteže, umjetničke projekte i nagrade koje su osvojili. Ovo će dodati osobnost prostoru.

Racionalno korištenje prostora

Ako je dječja soba manja, razmotrite namještaj koji ima integrirane ladice ili police kako biste maksimalno iskoristili prostor. Krevet na kat ili sklopivi stol mogu biti sjajni izbori za prostorno učinkovito uređenje.

Učitati još
Zatvori