Prirodno rješenje protiv strija

Kako se riješiti postojećih strija i spriječiti pojavu novih, pitanje je koje muči mnoge žene, a posebice trudnice. Genetska predodređenost je bitna, ali nemojte se oslanjati isključivo na nju. Ona ima velik utjecaj na prirodnu elastičnost kože, ali mnogo je primjera koji su pokazali suprotno. Važno je hidratizirati i hraniti kožu izvana i iznutra, i na taj način potpuno izbjeći ili barem ublažiti pucanje kože. Ne kaže se uzalud da je bolje spriječiti nego liječiti.

Pločice protiv strija

U borbi protiv strija na raspolaganju su vam razni preparati. Regeneraciju stanica kože najbolje pospješuju prirodni proizvodi zato za svakodnevnu upotrebu najradije preporučamo ulja ili pločice bez kemijskih dodataka. Isprobali smo dva odlična prirodna recepta koji omekšavaju i hidratiziraju kožu.

Pločica protiv nastanka strija

40 ml organskog kakao maslaca
20 ml organskog bademovog ulja
5 kapi eteričnog ylang-ylang ulja
5 kapi eteričnog ulja gorke naranče
5 kapi eteričnog ulja mandarine

Otopite kakao maslac na pari. U zdjelicu pomiješajte eterična ulja. Izmiješajte kakao i eterična ulja u jednoj zdjeli te dodajte bademovo ili avokadovo ulje (miješajte isključivo drvenom ili keramičkom žlicom). Smjesa se zatim izlije u slikonski kalup i stavi se u hladnjak da se stvrdne (silikonski kalup u obliku zvjezdice dobije se uz kupnju PlanetBio kakao maslaca).

Pravi kakao maslac izvrstan je za sve koji traže zdravu alternativu za njegu kože. Sadrži visoku razinu antioksidansa i nahraniti će vašu kožu kao nijedna krema. Organsko bademovo ulje bogato je esencijalnim masnim kiselinama i odlično je za svakodnevnu upotrebu. Ulje gorke naranče bitno je jer pomaže kod usporene cirkulacije, potiče regeneraciju kože i djeluje protuupalno; a ulje mandarine djeluje tonizirajuće i česti je sastav u prepratima protiv strija i celulita.

Pločice protiv strija

Pločica protiv postojećih strija (koristite nakon poroda ili nakon prestanka dojenja)

40 ml kakao maslaca
20 ml bademovog ulja
10 kapi eteričnog ulja smilja (protuupalno i regenerativno djelovanje)
2 kapi eteričnog ulja labdanuma (djeluje na zatezanje kože; potiče stvaranje vlage na koži)
5 kapi eteričnog ulja čajevca (antiseptička svojstva; pomaže kod oštećenja kože)

Postupak izrade isti je kao kod pločice protiv strija.
Kada jednom nabavite sve sastojke oni će vam trajati mjesecima. Eterična ulja su zdrava i učinkovita, ali pripazite i pridržavajte se točno propisane doze.

Više na: Biosvijet

0