Prirodne kupke za opuštanje

Prirodne kupke za opuštanje najbolji su lijek za umor nakon dugog dana, a ujedno su i multifunkcionalne jer se raznim proizvodima za kupanje može nahraniti i regenerirati koža. Kupke cijene svi, i mladi i stari, a ponajviše će u njima uživati trudnice kojima će topla voda donijeti toliko željeno olakšanje u mišićima i leđima.

Esencijalno ulje lavande

No, oprez! Prije nego što zakoračite u pjenušavu divotu, dobro razmislite o sljedećim faktorima i porazgovarajte sa svojim ginekologom kako na kraju ne biste napravili više štete nego koristi. Je li vaša trudnoća u potpunosti uredna? Imate li sklonost infekcijama urinarnog trakta? Patite li od niskog tlaka? Ako su svi odgovori povoljni, onda nema razloga da se ne opustite u kadi uz prirodne proizvode, samo obavezno obratite pozornost da temperatura vode ne prelazi 36 stupnjeva Celzijusa.

kupka

Prirodni proizvodi koje možete korisiti u toploj kupki dostupni su u svakoj trgovini, nisu skupi, a kožu kožu ostavljaju njegovanom. Tako ćete dobiti spa tretman u vlastitoj kupaonici. Korištenjem soli za kupanje opustit ćete mišiće i osjetiti instant relaksaciju, a ako kupite one s mirisom odmah dobijate i aromaterapiju u paketu.

Zeleni čaj

Zeleni čaj služi za detoksikaciju, tako da u kupku možete ubaciti nekoliko vrećica ili žličica čaja, a za duplo djelovanje izvana i iznutra skuhajte šalicu čaja za uživanje u kupki. Mlijeko je pak poznato po svojim svojstvima omekšavanja kože tako da uz šalicu mlijeka u vodi možete odmah nahraniti i hidratizirati svoje tijelo.

Esencijalna ulja

Esencijalna ulja najbolje se miješaju s mlijekom ili nekim drugim uljem tako da se koja kap doda u šalicu tekućine te se zatim pomiješa s vodom u kadi. Birajte lavandu, sandalovinu ili ružu za sigurnu kupku koja neće naštetiti vašoj koži ni bebi. Ako pak niste uvjereni u esencijalna ulja, odaberite pravu lavandu te ubacite nekoliko grančica u kadu. Lakši san je zagarantiran, a ako želite apsolutno mirisno iskustvo u vodu ubacite latice ruže.

Foto: Shutterstock

0