Yoga ili pilates u trudnoći? Zašto ne oboje

Razvijati odnos s nerođenom bebom važan je dio svake trudnoće, zato odbacite konzervativna mišljenja o vježbanju u trudnoći i prepustite se globalnom trendu koji relaksira, jača snagu te pomaže vašem tijelu da lakše prođe kroz transformacije tijekom najljepšeg razdoblja u životu. Satovi prenatal yoge ili pilatesa idealna su priprema za dolazak vaše bebe.

 prenatal joga

Istraživači sa Prince of Songkla University u Tajlandu napravili su studiju o utjecaju vježbanja yoge u trudnoći. Studija provedena na 74 trudnice, pokazala je da redovno vježbanje yoge poboljšava majčin osjećaj za tijelo, umanjuje bolove i olakšava porod. Pokreti koji se koriste u pilatesu uglavnom su usmjerni na trbuh, mišiće leđa i dna zdjelice, što čini dobrobit cijelom tijelu, pripremajući ga mentalno i fizički za porod.

Program je prikladan za sva tri tromjesečja trudnoće i donosi povećanje energije, poboljšanje fleksibilnosti i cirkulacije. Vježbe pozitivno utječu na bebu, a trudnici pomažu otkloniti smetnje kao što su nesanica, mučnina ili promjene raspoloženja. Buduća mama osjeća se samopouzdanije i ljepše, a strah vezan uz sam porođaj polako nestaje. U svakom centru se radi u malim grupama, kako bi se svakoj trudnici pružilo dovoljno individualne pažnje.

Savjetujte se sa liječnikom i ukoliko je vaša trudnoća bez komplikacija, udobno se odjenite i krenite u divnu avanturu dostupnu i kod nas. Evo gdje sve možete vježbati prenatal yogu:

Prenatalna Yoga

GaiaYoga škola i shala

Prenatalna Yoga

 Bodyelement Yoga Studio

Prenatalna Yoga

Sangha Yoga Centar

Prenatalni pilates

Apolon Centar

Prenatal pilates

Mind in Body Pilates

Studio Tao    Studio Tao

0