Potaknite učenje djece kroz igru

babycenterpr6

Za djecu je igra od neprocjenjive važnosti. Razvija socijalne, kognitivne, motoričke, ali i vještine pamćenja. Uz nju jačaju samopouzdanje i razvijaju komunikacijske vještine. Svjesni smo činjenice koliko je igra važna za sam razvoj djece, kao i za povezanost djece s roditeljima koja se razvija tijekom zajednički provedenog vremena. Vrijeme je da odbacimo barem nakratko mobilne aplikacije i uživamo u igri i najmilijima.

Igru s djecom počinjenom od njihovog rođenja otkrivajući im svijet. Kroz igru ona pamte, uče i razvijaju se. Kako ona odrastaju, igra postaje sve kompleksnija i ujedno njihova mala škola. Igrajući se, djeca dobivaju priliku eksperimentirati sa životnim ulogama, pritom razvijajući svoju maštu i kreativnost, a znanje koje mogu steći u tom procesu od neprocjenjive je važnosti za njihov razvoj. Ne štedite svoje vrijeme kada su djeca u pitanju. Svjesni činjenice da je zbog užurbanog životnog ritma ponekad teško odvojiti vrijeme za igru s djecom, predlažemo da kvalitetno provedeno vrijeme može biti i 10-ak minuta dnevno.

babycenterpr3

Mogućnosti odabira igara za zajedničko druženje su velike, no pri odabiru svakako naglasak stavite na igre koje će potaknuti razvoj vještina kod djeteta. U igri s djecom nemojte biti roditelj, već budite na njihovoj razini ili tek njihov stariji prijatelj. Djeca se tada opuštaju i bez stresa su od visokih očekivanja koje ponekad roditelji stavljaju pred od njih. Veselite se zajedno s njima u svakom njihovom uspjehu.

Igre pamćenja omiljena su dječja zabava jer osim znanja pružaju djeci i osjećaj uspjeha svakim točnim odgovorom, što je izrazito važno za njihovo samopouzdanje. Preporučeno vrijeme za uvođenje takvih oblika igara u vašu svakodnevicu je 4. godina djetetova života. Društvena igra Brainbox izvrsna je dječja enciklopedija znanja za najmanje, uz koju kroz igru uče povezivati riječi sa stvarima, prva slova, matematiku ili životinje. Dijete promatra sliku 10 sekundi, zatim baca kocku koja nam otkriva na koliko pitanja mora odgovoriti. Za sve točne odgovore, dijete smije kao nagradu zadržati karticu. U ovoj igri vi ste im učitelj, sudac koji mjeri vrijeme i najveći navijač, ne bi li dijete postiglo što više točnih odgovora.

Brainbox igre prilagođene su dobi djeteta te se preporučuje započeti s igrom slika, zatim se nastavlja sa slovima i matematikom koja se uvodi u 5. godini života. Životinje su najzahtjevnije i namijenjene djeci od 8. godine života. Svaka kutija sadrži od 55 do 75 kartica, ovisno o temi. Kroz 10 minuta dnevno, koliko se preporučuje igrati ovu igru, garantiramo vam puno smijeha, veliko znanje i neponovljive trenutke za pamćenje s vašim mališanima. Brainbox i sve druge igre pronađite u web-shop Baby Centera.

1