Popis osnovnih stvari za bebu

Impuls za planiranje svih sitnica koje želite pripremiti i kupiti za malo biće koje raste u vašem trbuhu vjerojatno se počinje javljati od trenutka kad saznate da ste u drugom stanju. Iako ćete možda čuti praznovjerja kako je to loša sreća, činjenica je da stvari za novorođenče možete početi kupovati kad se vi osjetite spremnima bez obzira na stupanj trudnoće. No ipak bi trebalo sve pripremiti prije onih zadnjih tjedana trudnoće da i vi budete mirniji, ali i da se ne izlažete prevelikim naporima kao što je lutanje shopping centrima.

stvari za bebu

Ono što je važno zapamtiti je da je bolje usredotočiti se na konkretne stvari poput namještaja (krevetić, stol za prematanje), bočica, autosjedaljke, kolica, kadice i nosiljke, nego na odjeću jer bebe i tako nevjerojatnom brzinom prerastaju robu. Osigurajte dovoljnu količinu pelena, jednokratnih, kao i platnenih, te osnovne stvari za njegu pupka nakon što stignete iz bolnice: sterilne komprese, alkohol za dezinfekciju. Također osigurajte nekoliko kompleta posteljine za krevetić, dekice i dovoljno mekanih ručnika.

Od ostalih stvari za njegu bebe bit će vam prvenstveno potrebna kada, termometar za vodu, vlažne maramice, vata i štapići za uši, ručnici (idealno s kapuljačom), krema za guzu, nježna kupka za kasnije tjedne, a maslinovo ulje za sam početak kad treba paziti na korištenje umjetne kozmetike na osjetljivoj bebinoj koži. Prijatelji i rodbina zasigurno će vam poklanjati puno robice, a beba će je brzo prerasti tako da je možda bolje razmišljati o posuđivanju nego da je sami kupujete. Ono što vam je osnovno potrebno su benkice, kombinezoni i neka toplija obuća u odgovarajućoj veličini za novorođenčad. Ako je hladnije imajte na umu da vam trebaju kapice i deblje čarapice, a za izlaske eventualno i papučice koje griju nogu.

Svu robicu i tekstil prethodno operite na odgovarajućoj temperaturi, pogotovo ako ste je posudili i ako je stajala duže vremena, ali pripazite na korištenje omekšivača koji bi mogli nadražiti bebinu kožu te osušite robu prirodnim putem. Neke od stvari morat ćete ponijeti sa sobom u bolnicu i prije poroda, a ove sve pripremite da vas čekaju u domu kad se vratite (ili neka ih pripremi netko od ukućana).

0