Zavirili smo u dječju sobicu Nevene Rendeli

Zavirili smo u dječju sobicu
Nevene Rendeli

nevena rendeli (18)

Nevena Rendeli čeka blizanke koje će stići na svijet kroz samo nekoliko tjedana. Svaka trudnoća je zahtjevna, no osobito kada se radi o blizancima. Nevena još broji sitno i vrijeme krati uređujući dječju sobicu te pripremajući se za avanturu koja ju uskoro očekuje. Posjetili smo ju u njezinom stanu u centru grada koji je uredila zajedno sa suprugom Makom.

Prvo i iskreno – čeka te još samo nekoliko tjedana do poroda, kakvo je stanje stvari? Jesi li uzbuđena?
Više sam neispavana nego uzbuđena, uzbuđenje sam potrošila na početku trudnoće kada me novo, drugo stanje, svakodnevno oduševljavalo. Iskreno sada pred kraj je već toliko teško da jedva čekam taj dan… Osim što me muči nesanica, muče me i vrućine te svi klasični trudnički problemi posljednjeg tromjesječja. O emocijama ne moram ni pričati – pravi sam vulkan emocija i promjena raspoloženja.
nevena rendeli (23)

Tripp Trapp stolice Stokke

Jesi li stigla obaviti sve potrebne pripreme i znaš li kako će se zvati tvoje blizanke?
Na svu sreću jesam jer ne znam kako bih se sada nosila sa svime. Čitam puno knjiga o trudnoći, porodu pa i odgoju blizanki i nadam se da ću do kraja biti spremna. Iako sam bila malo praznovjerna pa nisam htjela ništa kupovati dok ne uđem u posljednje tromjesječje, sada s guštom mogu reći da je sve spremno za dolazak curica. I imena su spremna, ali ih još uvijek čuvam za sebe jer ću konačnu odluku donijeti kad ih vidim uživo.
Primijetili smo kako si se odlučila na različitu kombinaciju boja i nisi posezala za identičnom robicom i stilom… Kako to?
Čim sam saznala da nosim blizance odlučila sam da ću ih odgajati i tretirati kao dvije zasebne jedinke, a ne kao paket, jer uostalom one će i bit dvije vjerojatno potpuno različite osobe jer su dvojajčane. Dakle, poput običnih sestara. Jako puno robice sam naslijedila od sestrične koja ima tri curice različitih dobi, pa je većina stvari ružičastih, bijelih i drugih nježnih boja. Ali zato sam im ja kupila i mornarske bodije, jer ipak su ljetne curice. Tako da sada osim nečeg darovanog, nečeg novog i nečeg posuđenog imaju i nešto plavo… Kolica sam isto odabrala u dvije boje, brenda koji to omogućava – Bugaboo Donkey za blizance, što me posebno oduševilo.
nevena rendeli (12)

Haljina A’marie

Kako bi opisala sebe kao trudnicu?
Do šestog mjeseca trudnoće bila sam odlična moderna i pokretna trudnica. Radila sam svoj posao, uređivala i vodila emisiju svake nedjelje uživo, vježbala dva puta tjedno, šetala i izlazila. U jednom trenutku sam ipak pretjerala pa sam završila na mirovanju, što mi je dosta teško palo s obzirom da su blizanačke trudnoće i inače visokorizične, no poslušala sam doktora. Od tada sam uglavnom doma, puno čitam, gledam serije i izađem eventualno jednom  dnevno malo protegnuti noge.
Kada si uređivala dječju sobu, što ti je bilo najvažnije?
Htjela sam da sobica bude prozračna i bijela s nekim detaljem. I onda je Maku pala na pamet ideja da njegov otac, slikar Fadil Vejzović, nešto naslika na zidu. Na kraju smo dobili zlatno-srebrno drvo života pa curice već imaju pravo umjetničko djelo na zidu. Namještaj je kombinacija hrvatskog i norveškog dizajna.
nevena rendeli (15)

Autosjedalica Besafe

Koji ti je omiljen detalj ili kutak sobe?
Najdraži kutak mi je to drvo koje je naslikao djed, kao i krevetići ispod njega pokraj kojih stoji lampa Love My Space Design koju mi je darovala prijateljica.

Što ti je bilo prvo na listi što se tiče baby opreme? 
Kada sam krenula obilaziti dječje trgovine oduševila sam se specijaliziranim trgovinama poput Malih stvari. Nisam znala otkud bih krenula kad sam vidjela što sve imaju. Bila sam jako sretna s kolicima za blizance u dvije boje jer nemaju svi brendovi takav izbor. A Tripp-trapp stolice za hranjenje od novorođenčadi do odrasle dobi su mi tolike dobre da bih najradije ja na njima sjedila. Za autosjedalice sam birala sam one najsigurnije, a pripremila sam i nosiljke za djecu (Ergobaby i Tula). Krevetići i oprema su hrvatska priča (Evolvie i Mali anđeo) i jako mi je drago da kod nas postoji nešto tako kvalitetno.
nevena rendeli (16)
Koliko si posezala za shoppingom ovih dana? Danas je teško odoljeti svim tim slatkim malim stvarima za klince…
Iskreno moja mama je po tom pitanju puno gora. Stalno obilazi dućane i unatoč tome što su mi brojne prijateljice posudile jako puno stvari, ona se stalno vraća doma s nečim novim. Ali teško je odoljeti svim tim haljinicama za curice!
Kojim trenucima se unaprijed već veseliš? Imate li planove za ljeto?
Trenutno se veselim trenutku kada ću ući u 9. mjesec trudnoće te kada će cure biti već toliko velike da mogu doći na svijet. Sve poslije ćemo lako, naravno uz pomoć baka i djedova. Ako sve bude po planu, u rujnu ćemo otputovati na more…
nevena rendeli (4)

Dječja kolica Bugaboo Donkey

nevena rendeli (3)

Vreća za igračke i svjetiljka Love My Space Design

nevena rendeli (14)

nevena rendeli (5)

Ormarić za prematanje Stokke

RRVizual-2

Krevetići Evolvie

nevena rendeli (11) nevena rendeli (7) nevena rendeli (6)

nevena rendeli (9)

Tripp Trapp

nevena rendeli (22)

Bočice i dude Dr. Brown’s

nevena rendeli (20)

nevena rendeli (21)

Foto: Sanja Jagatić
Nevena nosi modele brenda A’marie

Učitati još
Zatvori